2017. május 16., kedd

NINCSENEK ELSŐ- ÉS MÁSODRENDŰ CSALÁDOK

TABUNYITOGATÓ BLOG
Szerző: Szél Bernadett
2017.05.16.


Ma a kormány világképébe legfeljebb csak megtűrtként férnek bele az egyszülős családok, holott ma már minden ötödik családban egyedülálló szülő neveli gyermekét, és a kisgyermekes családok harmada számít egyszülős családnak. Az LMP szerint azonban nincsenek első- és másodrendű családok, és az egyszülős családoknak kétszer annyi figyelemre, segítségre van szükségük, mint amit ma kapnak.

Miközben a 2018-as költségvetésben is röpködnek a százmilliárdok sporttámogatásra, Paks2-re, fölösleges beruházásokra, kormányzati propagandára, a szegénységben élő családoknak megint nem jut támogatás. A családtámogatások a kormány ideológiájának megfelelően a sokgyerekes felső középosztálybeli családokra céloznak.

A családok többségét kitevő, egyik hónapról másikra élő családok most sem számíthatnak segítségre. A családi pótlék összege jövőre egy évtizede lesz változatlan, a GYES összege is marad a 10 éve befagyasztott minimálnyugdíj szintjén, az egygyerekesek után járó családi adókedvezmény sem nő, és az otthonteremtési támogatások sem érik el a megélhetési gondokkal küzdő családokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.