2017. május 8., hétfő

ÖT JELE ANNAK, HOGY A FIDESZ BRUTÁLIS VÁLASZTÁSI KAMPÁNYT IGYEKSZIK RÁNK ERŐLTETNI

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2017.05.07.



Ha valaki még hitt abban, hogy valaha is konszolidálható lesz a Nemzeti Együttműködés Rendszere, az idén tavasszal kénytelen volt felhagyni ezzel az illúzióval. Jól látszik, hogy a Fidesz a félelemkeltő, megosztó, brutális kampányban hisz, így már a pávatánc sem rángathatja vissza a kormánypártot a higgadt politikai erőtérbe. Szerintük mindenki Soros György köpönyegéből bújt elő, akik megkérdőjelezik a Fidesz dominanciáját, és akik szóvá teszik a demokrácia elsorvasztását, illetve a korrupció burjánzását. Ne legyenek kétségeink, ha győz a Fidesz 2018-ban, mindenkit letarolnak, akire ráfogják, hogy külföldi érdekeket szolgálnak. Kivéve persze, ha orosz érdekek kiszolgálói.

1. A Fidesz kommunikációja kifejezetten provokatívvá vált az utóbbi hónapokban. Falusi kocsmák szintjére süllyedtek a politikai ellenfelek pocskondiázásában, a távgyógyászok magabiztosságával állítják a legképtelenebb vádakat mindenkiről, aki még ellent mer mondani nekik. Olyan összeesküvés-elméletet tettek meg kommunikációjuk hivatkozási pontjává (Soros György minden gonoszság eredője), melyet erősen illuminált vendégek szoktak egymással megvitatni a bélapátfalvi kocsmák homályában. Jól látszik, hogy a normális érvelések, a kiegyensúlyozott viták ideje már rég lejárt Orbán Viktor értékrendjében, statáriális eljárásban igyekszik kiiktatni mindenkit, aki másként gondolkodik a világról, mint ő.

2. Ugyanez a tendencia játszódik le nemzetközi színtéren. Az Orbán-kormány provokálja az Európai Unió különböző szerveit, például szinte követeli, hogy kötelezettségszegési eljárást indítson ellene a menekültekkel való embertelen bánásmód miatt. A néppárti frakció arcába vágja a lex CEU-t, a kormánnyal kritikus civileket pedig legszívesebben kikötözve közszemlére tennék Brüsszel főterén, hogy így jár mindenki, aki nem a kormány híve Magyarországon. Úgy hecceli az unió politikusait, ahogy eddig csak itthon tette ezt a saját ellenzékével, így már egészen biztos, hogy a kampány a Brüsszel ellen folytatott szabadságharc jegyében telik majd el. Ez azért jelent fordulatot, mert eddig az volt a jellemző Orbán taktikájára, hogy itthon szapulta Brüsszelt, kint viszont megengedőbb volt, a Fidesz képviselői pedig megszavazták azokat a jogszabályokat az Európai Parlamentben, ami ellen itthon nemzeti konzultációt és plakátkampányt indítanak...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.