2017. május 17., szerda

PRIMADONNÁK

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2017.05.17.


Itt mindenki primadonna szeretne lenni, még ha adottságai a szubrett szerepre teszik is alkalmassá.
Ez még hagyján, de nálunk a huszomharmadik alabárdos is meg van győződve arról, hogy a világ igazságtalan hozzá, és a Sors (az Úr, vagy a nagy Fehér Elefánt, esetleg a Földönkívüliek) csak neki adtak felhatalmazást arra, hogy népét kivezesse a pusztából.
Esetleg - elnézegetve mai politikusainkat - néhányan azt képzelik, és nem is alaptalanul, hogy ahogy ezek politizálnak, úgy ő is tudna.
Csak az a baj, hogy ezzel nem vagyunk kisegítve, mert ha tíz balfék helyett tizenegy támad, legfeljebb azok száma változott, akiket nekünk kell etetni, merthogy országmentő munkájuk ellenértékét azért egytől-egyig be akarják szedni, az hóttbiztos.

Pukli pártot alapít, merthogy szerinte - valószínűleg - kevés a rendelkezésre álló pártok száma, így választások előtt ideje számukat a mértani haladvány szerint szaporítani, természetesen fennen lobogtatva Orbán leváltásának zászlaját, melynek anyaga és szabásmintája többnyire a Fidesz szabóságából származik.
Puklival nincs bajom, Pukli olyan, amilyen - amikor rááll a mérlegre akkor az mínusz hatvan kilót mér, majd felveszi Orbán baksisát, melyet a szekerét toló hasznos és haszontalan idiótáknak párttámogatás címen utal ki, aztán elfelejtjük - már, ha egyáltalán észrevettük - mint már annyi másik pártocskát.
A társadalom olyan, mint az ember, még amikor szétrágja a rák, akkor is gyógyítja a pattanásait, és jól is teszi.

Magyarország a politikusok korlátlan lehetőségeinek országa, itt minden idiótából, önjelölt váteszből, faragatlan suttyóból lehet politikus, csak néhány dologra kell odafigyelnie.
Sokszor kell emlegetnie a magyar igazságot, rá kell játszania az emberi irigységre, kenetes nyilatkozatokat kell tenni magyarság és vallásügyekben, jól megválasztott ellenségképet kell felfesteni a társadalmi üzenőfalra - akinek erre nincs ötlete, az használja bátran Gyurcsányt.
Építsen bátran a nyugdíjas nénikék unoka-komplexusára, még akkor is, ha éppen le akarja húzni ujjukról az aranygyűrűt - minek már az magának Mama - és igérjen vadul, libacombot, tizennegyedik, sőt tizenötödik havi nyugdíjat, rezsicsökkentést, hazudozzon gátlástalanul, mint a sebesült katona, viszont mondja el ezerszer, hogy ő a tisztakezű politikus, aki még soha nem hazudott.
Ez új pártok fiatal politikusainál nagyon be tud jönni, ugyanis szigorú erkölcsi elveik azon aapulnak, hogy még nem fértek hozzá a pénzeszacskóhoz, mert ha eljön ez a perc, akkor elkezdenek majd ezek is lopni, mint a gép, csak ezek még rosszabbak lesznek, mint a Fidesz, mert ezek már erre a mentalitásra szocializálódtak.
Emlékezzünk a Fideszre, Orbánra, meg a lenyúlt és az MDF-el lemutyizott Tisztiházra - a tiszta tekintetű fiatalok és a hős ellenállók első valamirevaló bulijára, melyet a Munka Érdemrend arany fokozatával kitüntetett Nemzeti Tengeralattjáró elfelejtett kifogásolni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.