2017. május 10., szerda

SEMJÉN A GYŰLÖLT SZENT SZÖVETSÉGGEL TÉVESZTI ÖSSZE AZ UNIÓT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.05.09.


Azt mindenki tudja, hogy Semjén Zsolt leragadt valahol Szent Ágostonnál, és nem vette észre a középkori katolicizmust, amely Szent Ágostonnak, mint vallásalapítónak, tanaiból származott, és amelynek köszönhetően tízmilliókat gyilkoltak le Európában.

Ágoston “Isten állama” című bibliallenes, eretnek műve az egyház és az állam, a trón és az oltár szövetsége révén ugyanolyan totális államot és diktatúrát eredményezett, mint utána a szekularizált diktatúrák, a kommunizmus és a fasizmus. Az inkvizíció intézménye kifejezte a “keresztény” Európa lényegét, amikor az állam az egyház szellemi uralma alá kényszeríti a polgárait.

Semjén a felvilágosodásról csak szitokszavakban hallott a katolikus teológián, és minden vágya a középkori, feudális államok helyreállítása, amely felszámolja a felvilágosodást, az egyéni jogokat és a polgári szabadságot. A “Szent II. János Pál pápa és a keresztény Európa megújulása” című nemzetközi konferenciát is azért hozták létre, hogy az egyház alá rendelt állam ideológiáját megerősítsék és a középkori katolikus államok szövetségét megújítsák.

Semjén azt mondta a konferencián, hogy “a brüsszeli bürokráciával azonosítható mai Európai Unió (EU) olyan alma, amely nagyon messze gurult az alapító atyák fájától”, utalva arra az eredeti törekvésre, hogy a “keresztény gyökerekre” való utalással visszafordítsák az európai felvilágosodást és helyreállítsák a középkori feudalizmust. Csakhogy a kereszténydemokrata alapító atyák és a mögöttük megbúvó II. János Pál terve meghiúsult, mert az Európai Unió liberális demokráciák szövetsége lett, amelynek értékei a katolikus feudális Európa ellentéte.

Ezért az Európai Unió már kezdettől fogva sem az “alapító atyák” szellemében jött létre, hanem azzal szemben. Ettől kezdve pedig az Európai Unió már nem a kereszténydemokrata “alapító atyák” Uniója, hanem liberális demokratikus államok közössége, amely egyebek mellett azért jött létre, hogy vallási-ideológiai elnyomó államokat ne lehessen létrehozni. Ezért Semjén az, aki messze esett az Európai Unió fájától, amely ellentéte mindannak, amit trón és oltár szövetségének, “Isten államának”, Szent Ágostonnak hívnak. Ez a fa rohadt és gyilkos gyümölcsöt termett...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.