2017. május 28., vasárnap

TRUMPRA NEM LEHET ÉPÍTENI, MERT KISZÁMÍTHATATLAN - SZELESTEY LAJOS NEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLÉJE

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Szelestey
2017.05.28.


- Az FAZ szerint Trump európai látogatása azt bizonyította, hogy kár reménykedni az elnökben, az EU-nak a saját útját kell járnia.

- Aggódik a Daily Telegraph, mert háborút vizionál a Balkánon, Bryan Hoyt Yee azonban sikeresen oltja a tüzet. Ott.

- Orbán a burkolt antiszemitizmust lovagolja meg, amikor Sorost támadja nyakra-főre.

- Nem tudni, mi lesz a CEU-val.

FAZ

A vezető német jobboldali lap úgy értékeli az amerikai elnök eheti nemzetközi körútját, hogy az megmutatta: Európának saját magának kell az értékeit és az érdekeit képviselnie, mert Trumpra nem lehet számítani. A politikus mindent csakis washingtoni szemüvegen át néz. Az olyan kérdéseknél, mint a migráció és a klímavédelem, egyedül az érdekli, mit jelentenek azok a tengerentúli munkahelyek szempontjából. Azután ahogyan félretaszította a montenegrói államfőt, az pontosan illusztrálta, mennyire nem tartja semmire a szövetségeseket. Őt nem érdekli a szolidaritás, nála minden a pénzről szól. Mármint hogy állítólag mennyivel tartoznak országának az európai partnerek. Putyin biztosan nagyon örült, amikor a beszédet hallotta. Ha így szónokol a Nato vezetője, akkor Moszkvának nincs miért aggódnia. Nyugodtan destabilizálhat ezután is bizonyos tagállamokat. Viszont hogy az amerikai elnök veje titokban állítólag együttműködött az oroszokkal, az megfosztja Trumpot az erkölcsi tekintélytől, amikor több tagsági hozzájárulást követel.

Az elnök nem túl sokat ért a dolgokhoz, nincs politikai tapasztalata, elemző képessége korlátozott. Viszont kiszámíthatatlan. A rövid üzenetek világában él. Csak akkor lehet felkelteni az érdeklődését, ha sikerült az adott gondolatot 140 karakternél rövidebb terjedelemben felvezetni számára. E tekintetben váltakozó eredményt tudnak felmutatni a Bannon-féle kemény nacionalisták, illetve a tanácsadói stáb reális erői. Merkelen látni lehetett, hogy semmi jót nem gondol a politikus brüsszeli vendégszerepléséről. Az európai védelem megszervezése ugyan nagy feladat, de lehetőséget nyújt, hogy összekovácsolódjon a földrész...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.