2017. május 17., szerda

ÚJABB ÓRIÁSI ÁLLAMI BERUHÁZÁS MÖGÜL KERÜLT ELŐ ORBÁN APJÁNAK A CÉGE

444.HU/DIREKT36
Szerző: Zöldi Blanka
2017.05.


Mozgalmasan telt 2014 tavasza a miniszterelnök apja, Orbán Győző cégénél. Röviddel azután, hogy leszállított több száz tonna aknaelemet az Érden és környékén zajló csatornaépítéshez, a Dolomit Kft. belefogott két újabb projektbe is: a gánti telephelyről egyes teherautók a budapesti szennyvízberuházáshoz, mások ezzel párhuzamosan a Pest megyében fekvő, tápiómenti településekre kezdtek aknaelemeket szállítani. 

Korábbi cikkünkben bemutattuk, hogy Orbán Viktor családjának céges érdekeltségeinek látványos növekedésében szerepet játszottak állami megbízások is, többek között a jórészt EU-s forrásból finanszírozott érdi és budapesti csatornaépítések. Sikerült újabb dokumentumokat megszereznünk, amelyek bizonyítják, hogy az Orbán-cég részt vett a közel 25 milliárd forintos költségvetésű, húsz települést érintő tápiómenti csatornázási projektben is.

A korábban bemutatott projektekhez hasonlóan a tápiómenti csatornázás esetében is nehéz pontos képet kapni arról, hogy az Orbán Győző többségi tulajdonában lévő Dolomit Kft-nek pontosan mekkora bevétele származott az aknaelemek beszállításából, az érintettek pedig nem válaszoltak az erre vonatkozó kérdéseinkre.

Az viszont kiderült a tápiómenti csatornázás projektdokumentációjából, hogy – az előző cikkünkben említett Közgép, Duna Aszfalt és Mészáros Lőrinc cége mellett – több, az állami közbeszerzéseken jól szereplő építőipari cég is csatornázási elemek beszállítójaként alkalmazta az Orbán-céget. Az Euroaszfalt Kft., az A-Híd Zrt. és a Penta Kft. annak ellenére rendelték meg a Dolomit Kft. aknaelemeit, hogy azok piaci források szerint drágábbak a konkurencia termékeinél, igaz, többek szerint a minőségük is jobb...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.