2017. május 28., vasárnap

VAN VALAMI ÚJSÁG?

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2017.05.26.


A címben feltett kérdésre mostanában mindössze annyit lehet határozatlanul elmormogni, hogy igen, valami olyasmi az van.

A magyar médiapiacon olyan nagy a nyüzsgés, mint a Tokiói tőzsdén 12 óra 30 perc környékén, a délutáni kereskedés kezdetén.

Rejtély, hogy Mészáros Lőrinc mivel csiszolta az elméjét olyan briliáns állapotúra, amely lehetővé teszi számára azt, hogy valamiképpen eligazodjon ebben a folytonosan változó, bonyolult útvesztőben. Mindenesetre az itt-ott felbukkanó több milliárdos veszteségek ellenére hősünk rendületlenül vagyonosodik. Ha a haza ezt kívánja tőle, ő bizony teszi a kötelességét.

Nem lenne meglepő, ha egy-egy vidéki lapról kiderülne, hogy azok az idén már harmadszor-negyedszer kerülnek a független, megkapóan tehetséges vállalkozó valamelyik furcsa nevű cégének birtokába. Mészáros Lőrinc maga sem gondolta volna 2010 táján, hogy napjainkra kinevezik őt a nemzet William Randolph Hearst-jének. Aranypolgárból ráadásul több is akad hazánkban. A pontos számukat folyamatos mozgásuk miatt nehéz megbecsülni. Leginkább egy megvadult bölénycsordához hasonlítanak, csak a csordától eltérően az említett illetők nem egy irányba száguldanak.

Vágta közben ide-oda repkednek a milliárdos összegek, a különböző céges részvények, a tulajdonjogok. Mészáros kijelölt médiamogult valószínűleg még álmában is rémséges portfóliók üldözik, amelyek mind az ő birtokába akarnak kerülni.

Talán Andy Vajna érzi legjobban magát ebben a zavaros környezetben. Nem okozott számára különösebb megrázkódtatást a TV2 által ügyesen összehozott 7,19 milliárd forintos veszteség. Mindezt ráadásul sikerült úgy kitermelniük, hogy az állam több kamionnyi, nagyjából 5-6 milliárdnyi hirdetést szállított le a megadott időre számukra. Vajna fejlett humorérzékére vall, hogy 4 forintot ő is beletolt ebbe a rendszerbe. Ez utóbbi, jelentős tőkeemelést talán tényleg nem a magyar adófizetők fizették ki.

Vajon mi lenne abban az izgalmas esetben, ha a FIDESZ-KDNP nem állna folyamatosan nyerésre? Andy Vajna kölcsönpénzből felvásárolná a CNN-t? Mire fel ez a túlzott aggodalom?...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.