2017. május 24., szerda

VERONAI BUSZBALESET: MÉLTATLANUL BÁNNAK A HOZZÁTARTOZÓKKAL

24.HU
Szerző: Mázsár Tamás
2017.05.24.


Négy hónappal ezelőtt történt a veronai buszbaleset, amelyben tizenheten haltak meg, de a szülők még mindig méltatlanul magukra hagyva próbálják kideríteni az igazságot.

A Groupama biztosító pedig olyan összeget ajánlott fel, illetve utalt ki az áldozatok hozzátartozóinak, amelyet a 24.hu információja szerint egyetlen család sem fogadott el.

Szendrei Mónika a lányát veszítette el a balesetben. Lapunknak elmondta, azt szeretnék, ha végre korrekt kép alakulna ki arról, hogy mi történik az áldozatok hozzátartozóival az olaszországi tragédia után.

Először a Groupama megajánlott a családok kárpótlására egy összeget. Ez azonban méltatlan volt, ezért a szülők ezt nem fogadták el – mondta.

Az ajánlat a következő volt: egy elveszített gyermek után a család szülőnként hatmillió, testvérenként hárommillió, nagyszülőként pedig egymillió forintot kap. Ennek eddig még csak részleteit utalták ki.

A biztosító a tragédia után néhány héttel előleg gyanánt utalt át egymillió forintot a károsultaknak, míg az általuk egyoldalúan felajánlott összeget májusban, a múlt héten küldték meg. Miközben hónapokkal korábban kormányszinten egyeztettek arról, hogy a hozzátartozóknak minél hamarabb, családonként kell egy nagyobb összeget kiutalni.

Megkerestük a Groupama biztosítót az ügyben, ott azt mondták, néhány napon belül közleményt adnak ki.

Azért a Groupamának kell fizetnie, mert ők szerződtek a busz és a gyerekek biztosítására is. Az előbbire a buszt üzemeltető Pizolit Kft.-val, az utóbbira a Klebelsberg Központtal, minden iskolába járó gyerekre. Szendrei Mónika ráadásul úgy tudja, amikor a veronai baleset történt, az utóbbi szerződés még nem is volt meg, ugyanis az Alianz szerződése már lejárt, a Groupama pedig még nem nyert az állami iskolafenntartó által kiírt tenderen.

Ami viszont az összegnél is jobban fáj a szülőknek, hogy nem tájékoztatják őket a fejleményekről. Szendrei Mónika azt mondja: 
"a külügy nem tartja a kapcsolatot a családokkal, még azt sem árulják el, miért nem zárult le a nyomozás. Történt egy tragédia, havonta egyszer azért tájékoztathatnák a hozzátartozókat. Legalább azt árulnák el, hogy miért húzódik az ügy, és körülbelül mennyi ideig."

A szülők szeretnének hiteles információt kapni gyerekeik halálnak pontos körülményeiről, ami elősegítené a tragédia feldolgozást. Hiszen sokan azon töprengenek, hogy gyermekeik elvesztésekor mi történhetett, mondta Szendrei...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.