2017. június 6., kedd

A FIDESZ BELEBUKOTT A KONZULTÁCIÓBA, DE NAGYON ÖRÜL NEKI

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2017.06.05.


Mondjuk, nagyon nincs min meglepődni annál a pártnál amelyik tavaly egy érvénytelen népszavazással (tényleg, emlékszik még rá valaki?) is nagyon boldog volt. 

Már utcára kerültek azok a plakátok, hogy megköszönjék a Fidesz-szavazóknak, hogy visszaküldték a kormány semmire nem jó, semmire nem kötelező, de legalább bárhogy magyarázható konzultációs kérdőíveit.


Egymilliárd forintot fordítottak rá. Több mint 8 millió választónak küldtek levelet. Ehhez képest csak 1,6 millióan küldték vissza.

Emlékeztetőül: ez volt az a levél- és plakátkampány,
  • amelyik a Momentumtól (és általában az ellenzéktől) akarta visszavenni a kezdeményezést (a lendületet, haha),
  • amelyik egyből orosz szerverekre küldte az online kitöltők adatait (mert rendes kormány nem hagyja, hogy az orosz kormány adatokat lopjon tőle: odaadja nekik maga),
  • amelyik annyira rosszul indult, hogy a fideszes politikusokat országjárásra kellett utasítani a felpörgetéséhez,
  • amelyiket félidőben le kellett állítani, mert a megállítani kívánt Brüsszel az Orbán orrára koppintott (a Brüsszel-ellenes plakátok helyét ekkor vette át a Fidelitas a marionettműveszetet propagáló vizuális attrakciója),
  • amelyiket meg kellett hosszabbítani, hogy mégis legyen valami eredménye.
És ezzel együtt nem jött össze a kétmillió visszaküldött levél. Az 1,6 millió azt jelenti, hogy még a Fidesz-tábort se sikerült megmozdítani. 1,6 milliónál még kormánypárti szavazóból is több van.

De még közülük se mindenki olvasta el a személyreszóló levelet. Nem töltött el 5 percet a sugalmazó kérdések elolvasásával, a kívánt válaszok beikszelésével, a megcímzett, felbélyegzett borítékba tételével, majd még 1 percet, hogy bedobja a postaládába.

Mi ez, ha nem kudarc?...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.