2017. június 24., szombat

A FIDESZ IGAVONÓI MEGINT JELESRE VIZSGÁZTAK KORRUPT GYÖKÉRSÉGBŐL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.06.23.



Erőből, cinizmusból, vérgeciségből – fene tudja, minek hívják ezt – átnyomták a rohadt plakáttörvényüket, az úgynevezett lex csicskát a parlamenten. Nem akkor és nem úgy, ahogy eredetileg elképzelték, ellenben büdös-aljas húzások árán. De sikerült? Ja. A vergődés egyedüli lényege a hazugságokon túl: megakadályozni, hogy a Jobbik Simicska plakáthelyein hirdesse, egy korrupt maffia irányítja az országot.

Ahhoz képest, hogy az időközben elhunyt, akkor már bőven haldokló Rubovszky György KDNP-s honatya múlt héten még tolókocsiban, oxigénpalackkal is ott volt a Fidesz számára életbevágó, ám a gyötrődés ellenére megfeneklett kétharmados szavazáson (értsd: a halálos ágyáról is berángatták szavazni) tegnap az atyaisten már azt üzente Brüsszelből: neki a legokosabb Kósa a főnöke, kizárólag neki tartozik engedelmességgel, ha Kósa füttyentene esetleg, akkor hazajön szavazni, egyébként nem az ő ügye ez, nem kormányindítvány, tehát. Vessen mindenki magára, hülyeségekkel őfényessége nem foglalkozik.

És tényleg: ma már nem kellett sem Orbán, sem a kétharmad. Az elhunyt Rubovszky (nyugodjék békében, remélem, hogy a lakájmédia tömegesen elítéli, hogy a szent Fidesz-KDNP haldokló képviselőjét tök fölöslegesen csicskáztatta) meg végképp nem kellett. A kétharmad újabb csúfos elbukása elől menekülve egy huszárvágással elintézték a sztorit. A településkép védelméről szóló törvény módosításába baszkodták bele a plakátolással kapcsolatos, egyébként súlyos pártfinanszírozási kérdéseket érintő módosításokat. Tök más címmel, lazán szavazták meg az immár csak feles többséget igénylő jogszabályt.

Leszarták, hogy a szabályozás esetleg baromira nem alkotmányos (a pártok gazdálkodását érintő módosításokat a gránitszilárdságú alaptákolmányuk szerint csak kétharmaddal lehet módosítani!), de nem elégedtek meg ennyivel. A demokratikusan megválasztott parlament dicsőséges fennállásának történetében talán először fordult elő, hogy olyan kétharmadot igénylő javaslatokról is szavaztak, amelyeket az MSZP csak e-mailen küldött át az ötpárti egyeztetésre, de amelyeket hivatalosan nem nyújtottak be sehova. Ha van a szívatásnak, a geciségnek, és a bármire kapható korrupt gyökérségnek magasiskolája, akkor a Fidesz igavonói ma megint jelesre vizsgáztak. Akárhogy is vinnyogja Kósa a betanult szólamokat arról, hogy az ellenzék áll a korrupció pártján. (ITT és ITT további részletek olvashatók a mai akcióról.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.