2017. június 10., szombat

A FOCI JOBB HELYZETBEN VAN, MINT AZ ORSZÁG

VÁSÁRHELYI MÁRIA BLOGJA
Szerző: Vásárhelyi Mária
2017.06.10.


Engem tényleg csak annyiban érdekel a foci, amennyiben modellálja azokat a morális és mentális állapotokat, amelyek hét év fideszes uralkodás után az országban kialakultak.

És frászt kapok attól, hogy most, miután a 85 ezer lakosú Andorrától 1:0-ra kikaptunk mindenki fejek hullását kívánja látni, ahelyett hogy végre egyértelművé válna, hogy a magyar foci, a hazai politikai és gazdasági rendszer tükörképe.

Mert hiába mond le B. Storck vagy Csányi vagy akárki, és hiába állítanak össze "ütősebb csatársort", vagy dolgoznak ki jobb taktikát, ez a foci ugyanúgy züllik tovább, ahogyan az ország is.

Mert mindenféle teljesítmény nélkül fizetik meg busásan a játékosokat, mert a szövetségeket szakemberek helyett tehetségtelen, ostoba politikusok vezetik, mert a támogatásokat a klubok nem a teljesítmények, hanem a miniszterelnököt körülvevő koncentrikus körökben való elhelyezkedésük alapján kapják, mert a miniszterelnök belepofázik a válogatott összeállításába, a sportklubok életébe, a támogatások elosztásába, a bajnokság rendjébe...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.