2017. június 1., csütörtök

A MI KUTYÁNK KÖLYKE

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2017.05.31.


Az idő már régen eljárt Farkas Flórián felett, a roma társadalom többsége nem tekinti vezetőjének. Sokukat taszítja mindaz, amit Farkas neve jelent a közéletben. Személye szavazatot nem hoz, hanem elvesz. Az újabb győzelemre készülő pártjának pedig minden voksra olyan szüksége lesz, mint egy falat kenyérre. Ezért hajlandók szemet hunyni minden disznósága felett, elvégre lehet, hogy sáros, lehet, hogy piszkos a keze, de a „mi kutyánk kölyke".

Az elmúlt héten, a születések csökkentéséről folytatott össznemzeti vita árnyékában a Fidesz háza táján történt valami, ami szerintem az indokoltnál kisebb médiavisszhangot kapott. Kövér László, a párt választmányának elnöke,választási együttműködésről írt alá megállapodást Farkas Flóriánnal, a Lungo Drom elnökével. Az aláírásra a nyilvánosság kizárásával, igen családias légkörben kerülhetett sor. Talán még zsúrt is tartottak a korábban valószínűleg elsíbolt pénzekből.

A roma szervezet vezetője több mint érdekes alakja a magyar politikai életnek. Akik ismerik, úgy fogalmaztak, jó szimata van annak megérzésére, hol van a rendszerben pénz, kihez kell dörgölőznie ahhoz, hogy bukszájába jusson egy kis apró. A ’90-es évek közepén még a szocik körül sündörgött. Mondják, jó kapcsolatai voltak még a legfelsőbb körökben is. Valószínűleg erre ő már máshogyan emlékszik; az idő sok mindent megszépít. Talán azért még vannak, akik emlékeznek arra, hogy 1996-ban ügyészségi vizsgálat indult ellene, a Lungo Drom alapítványai körüli gyanús ügyekben. Két év múlva vádat is emeltek ellene, hűtlen kezelés és a számviteli fegyelem megsértésének gyanúja miatt. Valamilyen rejtélyes okból azonban a köztársasági elnöktől eljárási kegyelmet kapott, így bírósági tárgyalásra már nem került sor.

A több mint húsz éve történtek is jelzik, hogy nem kispályás játékosról van szó. Mondhatnak róla bármit, a magához való esze megvan, ha a saját zsebéről van szó. A hatvan éves politikus szép pályát futott be a roma közéletben. Gyakorlatilag a rendszerváltás óta megkerülhetetlen figura. Számos tisztséget töltött be. Valódi karrierje akkor indult, amikor sorsát a Fideszhez, közelebbről Orbán Viktorhoz kötötte. A Lungo Drom 2002-től a Fidesz egyik segédcsapata. Farkas is akkor jutott narancssárga színekben a parlamentbe. Valószínűleg hozhatta eltartóinak azt, amit elvártak tőle – értsd: roma szavazók –, mert 2010-től elkezdte halmozni a funkciókat. Egyéni képviselő-jelöltként „természetesen” sohasem mérette meg magát. Minden alkalommal a párt listájáról jutott a jól fizető parlamenti helyhez...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.