2017. június 1., csütörtök

A NER EMBERTELENSÉGE A LEGFÁJÓBB

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.05.31.


...Nem tartozom a Kádár-rendszer után nosztalgiázók közé, de a dialektikus materializmus és a történelmi materializmus hazugságára épülő rendszerben több volt a szeretet, az empátia, az emberség, a humanizmus, ha úgy tetszik, az idealizmus, mint ebben a nagy “keresztény” képmutatásban. Nem mintha ez új lenne, a Horthy-rendszer “keresztény Magyarországa” se az emberszeretetéről volt híres.

Az ateistákban, vagy liberálisokban több az emberség, mint a látasztkeresztényekben, mert legalább kímélet, együttérzés van bennük, az emberi jogokat többre becsülik, mint a magát kereszténynek nevező kőszívű rendszer. Jézus Krisztus együttérző volt a bűnösökkel, magát áldozta fel a bűnösökért, de a képmutató farizeusokat mérges kígyó fajzatainak nevezte. Aki tanulási nehézséggel rendelkező gyerekek életének tönkretételére törvényt hoz, nem is lehet másnak nevezni. Jézus Krisztus meghalt és feltámadott, hogy megmutassa a szeretetet.

Az Isten szeretet, és arról lehet megtudni, hogy ha megismertétek az Istent, hogy egymást szeretitek. Aki az erőset, az egészségeset szereti csak, de a beteget, a gyengét, a szegényt nem becsüli, hanem megveti, az nem keresztény, hanem fasiszta. Isten a szegények, az árvák, az özvegyek Istene, a tanulási nehézséggel küzdő gyermekek Istene. Az üldözöttek, a menekültek Istene. Isten a megrepedt nádszálat nem töri el, a pislákoló gyertyabelet nem oltja ki. Isten ott áll minden ilyen kisgyermek mellett és fogja a kezüket.

Jézus azért vette magára a világ gyalázatát, hogy ezekkel az emberekkel azonosuljon. Azért született istállóban, lett menekült és üldözött, fájdalmak férfija, betegség ismerője, hogy az olyan emberekkel vállaljon közösséget, az olyanokat mentse meg, akiket Balog, Orbán és a többi képmutató farizeus kirekeszt, megvet, elvet, törvényt hoz ellenük. Legalább ne hívnák kereszténynek magukat. De akkor nem lennének farizeusok.

A legfájóbb ebben a rendszerben ez az embertelenség.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.