2017. június 3., szombat

A SZÉTHÚZÁS EREJE

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2017.06.02.


– Te aztán igazi cseh jellem vagy, Kudla! Amint valamilyen funkciót kapsz, azt hiszed, hogy te fingod a passzátszelet! – jelentette ki megvetően Drobecek teknőkészítő Jiří Menzel, Pacsirták cérnaszálon című filmjében....

Igazi cseh jellemekben nálunk sincs hiány. Ebben nincs semmi különös. Mindenkiben ott rejtőzik egy Kudla borbélymester, meg egy csomó más furcsa szerzet. Nem mindenki mellett állhat ott egy Drobecek, aki időnként segítene helyrebillenteni a lelki egyensúlyát annak, aki túlságosan telítődve van saját jelentőségének fontosságával.

Valami ilyesmi történt Botka polgármester esetében is. Amint egyes közvélemény-kutatások szerint népszerűségben lehagyta Orbán Viktort, azonnal Magyarország miniszterelnök-jelöltjeként kezdett viselkedni, pedig csak egy párt jelölte annak. Megtisztelő és örömteli érzés lehet az ilyesmi, mindössze az árnyékolhatja be jogos büszkeségét, hogy miniszterelnök-jelöltből egyszerre akár több is lehet, miniszterelnökből viszont csak egy. Második, harmadik helyezéssel ebben a versenyben nem sokra lehet menni.

A jelenlegi, többszörös bajnoktól rengeteget lehet tanulni. Arroganciát, kompromisszumukra való képtelenséget, rossz modort, makacsságot és persze olyasféle szerénységet, amivel bár nem rendelkezik, hivatkozni nagyon szeret rá. Pont ezen tulajdonságai miatt lehet rajongva szeretni vagy irtózatosan utálni Orbán Viktort. Persze csak abban az esetben, ha valakit egyáltalán izgatnak az aktuális miniszterelnök viselt dolgai.

Egyéni machinációkban Orbán Viktort nem nagyon lehet legyőzni. Ez az ő versenyszáma, amire egész életében gyakorolt és kiváló eredményeket ért el benne. Olyan országot, olyan gazdasági, közigazgatási és média hátteret épített ki magának, amelyben majdnem lehetetlen őt legyőzni, sőt versenyképes ellenzéket is nagyon nehéz kiállítani ellene.

Ilyen körülmények között az MSZP-DK közötti hadakozásra nagyon nehéz logikus érveket felhozni. Mindkét párt rendelkezik valamennyi támogatottsággal, amelyeknek mértéke azonban igazából majd csak 2018-ban fog kiderülni. Addig nagyjából csak találgatni lehet, milyen is lesz az új leosztás. A rejtőzködő szavazók nagy száma miatt lehetnek meglepő eredmények, csodák azonban nem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.