2017. június 28., szerda

BESZÉDÉBEN VAN MÉG RENDSZER, HA ŐRÜLTEN ALJAS IS

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Gusztos István
2017.06.28.



A kormány, azaz Orbán Viktor megüzente: Nem fogjuk hagyni, hogy Soros nevessen a végén. Ünnepeljünk, zemberek: aligha van még egy kormányfő Európában, aki ilyen mondattal a nyilvánosság elé merne állni.

A fentiek nem valamilyen gogoli diliház faliújságján, hanem Orbánia Kormányának honlapján olvashatók. Próbáljuk meg értelmezni!



Ha első, második és harmadik nekifutásra is értelmetlen, netán eszelős baromságnak véljük az orbáni igét, ne adjuk föl! Egy-egy szövegnek nem csupán lexikai értelmét kell vizsgálnunk, hogy fölfogjuk, hanem a beszélő szándékát, és megcélzott közönsége minőségét, lelkiállapotát is.

Az Orbán-beszédből kibontakozó Soros-kép őrült alkotó művének tűnik. Képzeljük el Sorost, amint a háttérből, ahogy háttérhatalmas multimilliárdos spekulánshoz illik, ügynököket, bérenceket tart, hogy Magyarország legközelebbi kormánya úgy táncoljon, ahogy ő fütyül… Miközben fütyül, a nagy ragadozó testével vizeinkben úszkál. Zsebéből pedig, akár száraz, akár vizes ruhában van, kikandikál az egész magyar internacion(al)ista ellenzék. Tekintetük mohón követi gazdájuk minden mozdulatát: igyekeznek megdolgozni a pénzükért.

Soros igazi telhetetlen háttérhatalmas: nem éri be azzal, hogy milliók életét tette és teszi tönkre; hogy egész Amerikát manipulálja; az sem elég neki, hogy az EU vezetése hajbókol előtte – nem: ő Magyarország Kormányának akar fütyülni, őt akarja megtáncoltatni. Ezért úszkál éppen a magyar vizekben, és tart fenn maffiaszerű hálózatot!

Az orbáni kép alapján nagyjából a fentiek mondhatók el arról az emberről, aki ellen a Történelem Urának Kiválasztottja föl akarja venni a harcot.

Elmeorvosi föladat a probléma alapos kivizsgálása...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.