2017. június 12., hétfő

BOTKA BUKTA, AVAGY KI VISZ TÖBBET, MINT AMENNYIT HOZ

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Adorján György
2017.06.12.


...Botka ma még bukásra áll. Hogy az őszi pótvizsgákon mértéktartásból, kompromisszumkészségből és éleslátásból átmegy-e majd, azt még nem tudni. Mint ahogyan azt sem, hogy kik azok tényszerűen, akik többet visznek, mint amennyit hoznak!

Végezetül, emlékeztetőül, a rend kedvéért. Egy hónappal a 2006-os választási győzelem után az akkori miniszterelnök zárt ajtók mögötti frakcióülésen vázolta a pártjának jövőbeni reformelképzeléseit. Ennek lényege azonban nem az előadásmód szenvedélyes, szókimondó stílusa volt elsősorban, amelyet aztán a karaktergyilkosok meglovagoltak, hanem az az államférfiúi megnyilvánulás, amely kimondta, hogy nem mehet tovább minden úgy, ahogy addig! Nem az elkúrtuk, nem a hazudtunk, nem a szarakodás, nem a kurva ország, és nem a böszmeség hangoztatása volt itt a lényeg, hanem annak kimondása, hogy reform, vagy bukás, ami között választani kell, mert a dolgok már nem mehettek úgy tovább!

Ajánlom mindezeket a szocialisták és kormányfő jelöltjük figyelmébe, azzal, hogy ha egyszer majd lesz bátorsága a baloldalnak napirendre tűzni és közösen megvitatni az őszödi beszédet, ahelyett, hogy bulvár gyurcsányoznának ők is, akkor mondhatjuk majd, hogy megtették az első lépést az öntisztuláshoz és a bizalom, meg a hitelesség visszaszerzéséhez!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.