2017. június 4., vasárnap

CSAK A KISPEST NE!

ÉLET ÉS IRODALOM - PÁRATLAN OLDAL
Szerző: jos
2017.06.02.


Hamarosan megkezdi működését az Aranycsapat Emlékév Testület. Idősebb Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke kezdeményezésére dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára április 1‑jén, Puskás Ferenc születésének 90. évfordulóján hirdette meg az Aranycsapat Emlékévet. Az emlékév a tervek szerint az új Puskás Ferenc Stadion 2019-ben esedékes átadásáig tart. Az ilyesmihez kell egy csapat, nem is akármilyen: arany. Lássuk: 

A válogatott testület elnöke idősebb Lomnici Zoltán, tagjai Fischl Vilmos, a MEÖT (Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa) főtitkára, Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök, ifj. Buzánszky Jenő, az Ovi-Foci sport mozgalom szervezője, Szöllősi György író, újságíró, „a magyar futballhagyomány és a Puskás-ügyek nagykövete” (utóbbi közigazgatási cafrangja a bürokratikus bornírtság nehezen felülmúlható teljesítménye, köszönet érte kiagyalójának), Kulcsár Győző, a Nem­zet Sportolója, négyszeres olimpiai bajnok vívó, Nyilasi Tibor 70-szeres válogatott labdarúgó. A testület titkára Tóth Balázs, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia nemzetközi igazgatója. Az eseménysorozat fővédnöke Böjte Csaba ferences rendi szerzetes.

A kezdeményezés célja „a világ magyarságát összekapcsoló futballsikerek örökségének továbbadása az új nemzedékeknek, amelyek hitet, erőt, büszkeséget meríthetnek a világraszóló magyar futballdiadalokból”. Az ünnepségsorozat kiemelkedő eseménye lesz jövő év november 25., az évszázad mérkőzésének 65. évfordulója. A tervek szerint a jövőben emléknap hirdeti az Aranycsapat érdemeit.

Ámen.

A szűk másfél-két évre tervezett emlékévet celebráló testület gondosan kiegyensúlyozott összetétele garancia a mély merítésre: három egyházi méltóság (püspök, főtitkár, szerzetes), a jobbhátvéd ivadéka, olimpiai bajnok vívó, említett újságíró-nagykövet, jogász és egy, azaz egy, volt neves válogatott labdarúgó. Továbbá a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (székhely: Felcsút) egyik vezetője, persze.

Puskás Ferenc anyaegyesülete, ma­gyarországi pályafutásának egyetlen klubja, a Kispest Honvéd – az aranycsapat gerincét adó játékosok otthona, mellesleg az idei bajnok – nem
fért be a csapatba.
Eretnek ötlet lett volna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.