2017. június 16., péntek

EZÉRT MAGABIZTOS A FIDESZ: "AZ ISZLÁM ÁLLAM MINDEN AKCIÓJA MINKET ERŐSÍT"

HVG ONLINE - ITTHON
Szerző: hvg.hu
2017.06.16.


Hiába voltak már sokáig terítéken, sőt, indultak egyszer már hanyatlásnak a kormány bevándorlásellenes szólamai, a közelmúltbeli terrorcselekmények miatt akár a választásokig kitarthat az emberek biztonságérzetét fókuszba állító kommunikáció. Az Iszlám Állam és Botka László a fideszesek szerint akarattal sem tolhatná jobban a kormánypártok szekerét.

Legkésőbb idén márciusig meg kell találnia a kormányzati kommunikációs stábnak azt az intézkedést és a hozzá kapcsolódó új hívószót, amire a 2018-as választási kampányát építheti a kormánypárt – írtuk a fideszes stratégák viszonylagos tanácstalanságáról január elején. Az „új rezsicsökkentést” – vagyis a pártnak a 2014-hez hasonlóan sikereket ígérő politikai terméket aztán márciusra, sőt áprilisra sem ötlötték ki a habonyi boszorkánykonyhában, ám úgy fest, hogy már nem is kérik rajtuk számon a mulasztást: az élet – na és Botka László – ugyanis tálcán kínálta a témát a Fidesznek.

Bár a tavaly októberi, választói érdektelenségen elbukott népszavazás után úgy tűnt, hogy a párt korábbi népszerűségvesztését sikerrel megállító, sőt, csúcsokra emelő bevándorlás-ellenes szólamokból kifogyott a muníció, az elmúlt hetek európai terrorcselekményeivel fideszes vélemények szerint

visszakerült a töltet a rakétába”.

A koncertek közönségét, köztük gyerekeket, illetve bámészkodó gyalogosokat ért támadások miatt újra központba került az emberek biztonságérzete, és mivel a terrorfenyegetettség feltehetően nem szűnik meg, sőt minden előrejelzés szerint fokozódik majd Európában, ott is maradhat, még akkor is, ha Magyarországot, illetve a magyarokat eddig nem érintették az ártatlan emberek életét követelő akciók. "A végletekig elítélem a terrorizmust, de minden egyes Iszlám Államhoz köthető akció minket, a mi igazunkat erősíti" – magyarázta a terrorcselekmények kéretlen hozadékát a hvg.hu-nak egy fideszes.

A kormány migrációs politikája eddig is a Fidesz kiemelt témái közé tartozott ugyan, többek között azért került az év elején indított újabb nemzeti konzultáció kérdései közé is, hogy a kormány fenntarthassa eddigi, országvédelmezői szerepét, a kormányzati kommunikációra rálátó fideszes források a hvg.hu-nak egészen május végéig azt mondták: a kampányban ez nem lesz elég. A londoni és manchesteri esetek azonban ugyanúgy felértékelték a választók szemében a határvédelmet és a migránsok kitiltását, mint a 2015 végi párizsi és a pár hónappal későbbi brüsszeli merényletek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.