2017. június 6., kedd

GULYÁS MÁRTON VIDEÓJÁBAN KÖVETEL IGAZSÁGOS VÁLASZTÁSI RENDSZERT ZAGYVA GYULA


MAGYAR NEMZET ONLINE
Szerző: MN
2017.06.05.


Nyugodtan mondhatjuk, hogy a rendszerváltás utáni Magyarország eddigi politikatörténetében példátlan videót osztott meg Youtube-oldalán Gulyás Márton aktivista, rendező. A videóban jobb- és baloldali magyar értelmiségiek, politikusok és közéleti személyiségek igazságos választási rendszert követelnek, mert – mint az a videóban elhangzik – a jelenlegi „nem a népakarat kifejezésre juttatását szolgálja, hanem a Fidesz hatalomban maradását”. 

A videóban szerepel Csintalan Sándor, Misetics Bálint, Törley Katalin, Hajós András, Pörzse Sándor, Stohl András, Gálvölgyi János, Bánfalvi Eszter és Zagyva Gyula is, akik így összegeznek: baj van.

„Mekkora baj lehet a választási rendszerrel, ha a Zagyva Gyula eljött a Gulyás Márton videójába szerepelni? Semmi keresnivalóm nem lenne itt. Semmi. Ennek ellenére itt vagyok, és elmondom, hogy ez a választási rendszer úgy igazságtalan, ahogy van” – fogalmaz a felvételen Zagyva Gyula.

Hajós András ki is jelenti: lehet hogy a videón megszólalók semmiben nem értenek egyet, Pörzse Sándor szerint „nem ülnének le egymással sörözni”, de egy dologban mindannyian hasonlóan gondolkoznak: legyen igazságos és demokratikus választási rendszer Magyarországon.

„Kérem a politikai pártok mindegyikét, dolgozzanak együtt, hogy legyen egy igazságos választási rendszerünk!” – mondja Stohl András színész, majd Gálvölgyi János előadó is arra kéri a politikai pártok mindegyikét, működjenek együtt az ehhez szükséges törvények közös megalkotásában...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.