2017. június 13., kedd

HÁT INKÁBB FOCISTA, MINT MINISZTERELNÖK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Hajnal Éva
2017.06.12.


A magyar foci és a miniszterelnök kapcsolata elmaradhatatlan viszonyítási pontjává vált a hétköznapi, magyar ember életének. Ugyanis van nekünk egy félművelt, tehetségtelen futballista miniszterelnökünk, aki kiskorában beleszeretett a labdarúgásba. Mondjuk jót tett volna majdnem mindenkivel, ha rajta marad a focivonaton, ahelyett, hogy az országunkat irányítja. Így akkor nem munka mellett, hanem munka helyett áldozhatna kedvenc hobbijának, s eközben jó pár millió emberrel kevesebbet irritálna és járulékos eredményként az országot sem züllesztené.

Bár egyes foci szakértők szerint jobb, ha Orbán Viktor csak szotyizik, mert ez minden, amihez ért a focival kapcsolatban (is). Kétségtelen, hogy amióta Fidesz világ van a rendszerszintű, központi irányítás alatt zajló, támogatott rablás, szakszerű nevén a nemzeti lopás mellett, már teljesen belerokkanunk a fociba is, mert az a lenyúlásokkal együtt még a politikai dimenzió lételeme is lett. Ettől függetlenül nagyon úgy néz ki, hogy a dicső futball válogatottunk még a Lakatlan szigetektől is kikapna, ha máshogy nem, hát egy öngóllal.

A félreértések elkerülése végett itt egyébként nem a futballbuzulás a központi kérdés, hiszen lehetett volna ebből az “istenajándékából” egy elcseszett jogász is, de hát arról még ideje korán letett. Helyette inkább a haldokló magyar gazdaság alapjaira, ami felett már dögkeselyűk köröznek mindenek fölé emelte a futballt, és ezzel egyidejűleg mindent alárendelt a kötelező nemzeti sportnak. Így az nemzetgazdasági, sőt nemzetformálási ágazattá lett a keze nyomán, noha a sportágban nem igen van teljesítmény. Ezzel szemben a jól teljesítő Magyarországon emberek tömegei éheznek és halnak meg nélkülözve, mivel a felcsúti küldetéstudat a közpénzt stadionokra és focira költi, a sokkal inkább lényeges egészségügy vagy oktatásügy fejlesztése helyett.

Az meg mindenkinek – aki nem fideszes – világos, hogy a Stadionországban minden egyes adóforint, amit a focinak nevezett semmire költenek el az a disznók elé vetett gyöngy. Akkor is, ha a magyar futball a Fidesz-kormány szimbólumává vált, ami pont olyan szar, mint amilyen az egész ország. Ebben egyébként az a borzasztó, hogy mindez a gumicsizmás, felkapaszkodott, félművelt, fideszes egyélőisten miatt van, miközben másképp is lehetne. Csakhogy erre már Hofi Géza is rávilágított: “Az a különbség Isten és Orbán Viktor között, hogy Isten nem akar Orbán Viktor lenni.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.