2017. június 19., hétfő

"ITT VAN A TETTEK IDEJE!" - ORBÁN ÖNKÉNYURALMA ELLEN TÜNTETTEK

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: nepszava.hu
2017.06.18.


Az eddigi nagyobb tavaszi tüntetéseket szervező csoportok közös tiltakozást tartott vasárnap délután fél 6-tól a Március 15. téren az Orbán-kormány ellen, a hatalom elleni civil összefogás megteremtése jegyében. A tiltakozást civil szervezetek (többek között a tavaly márciusban több ezret megmozgató Tanítanék) és Facebookon szervezett közösségek, mint például a demonstrációnak nevet adó Tettek Ideje szervezte.

A tüntetés elején tudósítónk szerint 200-250-en gyülekeztek a Március 15. téren, a demonstrálókat azonban nehéz volt megkülönböztetni a turistáktól, akik szintén sokan voltak a téren. Zömmel középkorúak és idősebbek jelentek meg, fiatalokat csak elszórtan lehetett látni.

A közben körülbelül 300 főre dagadt "tömeget" Kerekes Viktória és Mikó András köszöntötte, akik elmondták: a tüntetések fontosak, de már nem elég. Egy olyan tüntetést szeretnének tartani, ami más, mint az eddigiek. "Mindenki úgy menjen innen haza, hogy tudja pontosan, mit kell tennie. Képzeljük el, hogy ha Magyarországon hoznak egy törvényt, miszerint csak egyetlen cég építhet házat, ez ellen lehet tüntetni, de lehet kalákában is házat építeni, nagyanyánk példáit követni" - hozták fel. A beszédben hangsúlyozták, hogy a társadalmi kezdeményezések mellett az alternatív nyilvánosság fórumaira is szükség van.

A Kettős Mérce élőben közvetítette a tüntetést:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.