2017. június 3., szombat

LÁZÁR SZERINT, AKI FELJELENTI A MAGYAR EU-S PÉNZEK ELLOPÁSÁT, AZ A RÁKOSISTÁK ÉS NYILASOK SZELLEMI ÖRÖKÖSE

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.06.02.


Lázár János csütörtökön a kormányinfón reagált az OLAF jelentésre, amely szerint akár 630 millió eurót is vissza kell fizetnie a magyar kormánynak a szabálytalanul vagy konkrét csalással kiosztott EU-s támogatások miatt. Lázár nem azt reagálta, hogy felháborító a korrupció mértéke, a minisztert azt zavarja inkább, hogy sok a feljelentés ezekkel a korrupciós ügyekkel kapcsolatban. Sőt Lázárnak sikerült a kormányzati korrupciót feljelentők és a Rákosi-, illetve a Szálasi-rendszer besúgói között párhuzamot húznia.

A nyilas és kommunista házmesterek szelleme kísért még ebben az országban” - mondta a korrupciót a pénzosztó EU-nál feljelentő polgártársainkra.

Persze legyinthetnénk, hogy megint hülyeségeket beszél a kormány minisztere. De zökkenjünk vissza a normalitásba. Tényleg ott tartunk, hogy nem a korrupt, az EU-pénzeket ellopó, eltüntető emberek a bűnösök, hanem azok, akik feljelentik őket? Sőt ők olyanok, mint a nyilasok vagy Rákosiék?

Tényleg nem az a gond, hogy az OLAF a 2013 és 2016 közötti EU-s kifizetések 4,16 százalékánál talált szabálytalanságot, korrupcióra utaló jeleket, és ez az egész unióban a legmagasabb szám, miközben az uniós átlag valahol 0,43 százalék körül van és 0,7 százalék fölött csak Szlovákia és mi vagyunk?

Tényleg nem az a gond, hogy szétlopják, elcsalják ezt az országot, hanem az a gond, ha ezt valaki bejelenti

Milyen morál ez? Milyen ország ez, mi köze van ennek bármihez, ami polgári? Ez a pénz a magyar polgároknak érkezik, és nem egy EU-s pénzlopásra kiválasztott kasztnak (és ha még hozzávesszük az olyan ügyeket, ahol nincs szabálytalanság, csak az EU-s pénzosztásért felelős miniszter városában szexbolt nyitására megy el a pénz, elképzelhetjük, mekkora a pazarlás).

Lázár kijelentésben amúgy nem csak a korrupció elfedése a probléma, és nem szimplán a cinikusság. Az is probléma, hogy csupán egy minuszos hír Magyarországon az, amikor az ország második vagy harmadik embere lenyilasozza, lerákosistázza a korrupciót feljelentőket. Nincs botrány, nincs felháborodás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.