2017. június 23., péntek

MAGYAR KÓRHÁZAK: KLINIKAI ESETEK

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2017.06.23.



Semjén Zsolt szerint a magyar egészségügy világszínvonalú és példaként áll a többi ország előtt. A miniszterelnökhelyettes, aki nem mellesleg a KDNP nevű párt elnöke, mindezt egy olyan szakmai konferencián mondta, ahol a közép-kelet-európai országok és Kína egészségügyi miniszterei beszélték meg az egészségügy helyzetét, problémáit és lehetőségeit.

Magyarországon nincs egészségügyi miniszter, Magyarországon a mindenhez értő emberi erőforrás miniszter, Balog Zoltán lelkész felügyeli az egészségügyet. Nyilván ezúttal más fontos elfoglaltsága adódott, de öröm az ürömben, hogy Semjén Zsolt éppen ráért, és elmondhatta, hogy a magyar egészségügy világszínvonalú és példaként állítható mások elé.

A kínai elvtárs-urak udvariasan mosolyogtak.

Sajnos, Semjén úr nem fejtette ki részletesebben, hogy a magyar egészségügy mely megoldásai szolgálnak példaként más országok számára, ezért csak sejtésekre vagyunk kénytelenek hagyatkozni.

Elsőként valószínűleg az orvoshiányra gondolt Semjén Zsolt. Rengeteg magyar orvos dolgozik külföldön, a legtöbben a nagyobb kereset miatt hagyják itt az országot, de vannak, akiknek az itteni egészségügyi rendszerből van elegük.

A kilátástalanságból, a kiszolgáltatottságból, a reménytelenségéből...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.