2017. június 12., hétfő

NEKÜNK ANDORRA LA VELLA KELL!

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2017.06.12.


Ha az ellenzéknek annyi esélye van a következő választásokon az Orbán-kormány megbuktatására, mint Andorrának a magyar futball válogatott ellen a győzelemre, az elég jó hír a kormányváltás híveinek. Török Gábor politológus összevetése, mely szerint a miniállam csapata körülbelül annyi eséllyel küzd meg a nála jóval esélyesebb magyar focistákkal, mint a hazai ellenzék a kormánypárttal, első ránézésre nagy blamázs a kefefrizurás elemző számára, de ha jobban átgondoljuk, a próféciáját komolyan is vehetjük. És így már a kormány számára kínos a hasonlat.

Nekünk most nem Mohács, hanem Andorra la Vella kellett! De komolyan, mert az ilyen pofonok ébresztik fel a magyart a csipkerózsika álmából. Bizony, amikor a 26. percben egy égimeszelő hazai csatár okos bólintással megszerezte a miniállam műfüves nemzeti stadionjában a vezetést, mindenki arra gondolt, hogy rövidesen úgyis helyre áll a világ rendje, a spanyol ötödosztályból érkezett kicsit pocakos, kicsit kopaszodó, munka mellett focizgató andorrai legények rövidesen elfáradnak, az erőtől duzzadó, jól megfizetett magyar profik pedig bedarálják őket a saját műfüvükbe.

Hát, nem így lett, sőt! Újabb gólt ugyan nem kaptunk ugyan, de a lelkes ibériai amatőrök szívósan védekeztek, és végül világraszóló győzelmet arattak a FIFA világranglistáján több mint száz hellyel előttük jegyzett magyarok felett. Török Gábor politológus a meccs lefújása után bizonyára idegesen vakarta a feje búbját, mert egy korábbi facebookos hozzászólása miatt most csúnyán besült. Lenézte Andorrát, és lenézte a magyar ellenzéket is. Pedig épp az andorrai csoda világít rá arra, hogy a nagyképűség, az elkényelmesedés, a lezser arrogancia elég durván vissza tud ütni a politikában épp úgy, mint a sportban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.