2017. június 3., szombat

ORBÁN 6 VICCE A KÖZRÁDIÓ ÉSZOSZTÁSÁBÓL

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Ashwood
2017.06.02.


...Íme Orbán legfrissebb humorbonbojai:

– "Egyetlen olyan fontos és jelentős eleme van a magyar közéletnek, amely nem átlátható, ez pedig a Soros-féle maffiaszerű hálózat és annak ügynökszerű szervezetei." Bödőcsi magaslatok: semmi felvezetés, hosszú magyarázat egy jó slusszpoénért, hanem egyből a közepébe. Hisz Orbán is pontosan tudja, hogy a civil szervezetek számára eddig is előírta a törvény az évenkénti, pontos beszámoló közzétételét. Ő is innen tudja, melyik civilt ki finanszírozza és mennyivel. Azonban mindez kevés a tökéletes poénhoz, mellé kell tenni azt, hogy "egyetlen". El tudjuk képzelni, mekkorát röhögött ezen Mészáros Lőrinc, amint épp cekkerrel a kezében készült elindulni otthonról. A tegnapi MKB Bank megvásárlása után ma csak egy könnyebb falat, a Magyar Idők került "Mészáros Lőrinc" kosarába.

– "a magyaroknak joguk van tudni, kik mit és miért képviselnek" – briliáns éca. Könnyű elsőre egyetérteni a mondattal, de amint elképzeljük a rádió előtt a mikrofonba beszélő Orbán hamiskás kacsintását, ott a "joguk van" környékén, egyből értjük a kettős fenekű utalást. Csak szeretnétek - somolyog magában, és a nagy nevettető sem gondolja komolyan, hogy szívesen kiterítené a lapjait,. Mert abból bizony annyi életfogytiglan esne ki a cimboráknak, amennyit még senki nem látott egyben.

– Persze nem lehet állandóan új műsort írni, minden megszólalásra friss poénokkal érkezni, illik elsütni a már jól ismerteket: Soros "azért nem tud egymillió migránst hozni Európába, mert a határokat megvédő magyar kormány nem engedi". Persze, elcsépelt már, mégis mindig tércsapkodós röhögést vált ki. Főleg annál, aki emlékszik még, hogy hajtott Orbán és bandája keresztül Magyarországon 4-500 ezer menekültet 2015 nyarán – a címzett: Németország. De most fél kézzel tartja fel Orbán a határokat ostromló tízmilliókat – akik pedig Olaszországban érnek partot, épp kicsúsztak virsli ujjai közül.

– Orbán köszönetet mondott a konzultációban részt vevő mintegy 1,7 millió embernek, akik bizonyítékát adták: ez „nem egy közömbös ország". A kérdőívet visszaküldők Orbán rajongótáborának legkeményebb magja, az abszurd humor szerelmesei. Kit ne nyűgözne le az a tízmilliárdokba kerülő színjáték, amelynek során irányított, de hazug kérdésekre kellett két lehetőségből megtalálni a helyes választ. Az abszurd olyan csúcsait ostromolja Orbán, amiről a Monthy Python még csak nem is álmodott soha. Őrület, 1,7 millió ember a 8 millió választásra jogosultból. Ennél még a 48 százalék 98 százaléka is jobb volt.

– Látjuk, hogy a gegcsapat sincs mindenre felkészülve, a rajongott Trump klíma-döntését még nem tudta kifigurázni a fellépő, de ami késik, ugye, arra várni kell.

– Arra a felvetésre, hogy sem Angela Merkel német kancellár, sem Martin Schulz német szociáldemokrata kancellárjelölt, sem brüsszeli politikusok nem tartják megbízható szövetségesnek az Egyesült Államokat, a miniszterelnök úgy reagált: "több szerénységet javasolok a németeknek az ilyen mondatokat illetően", az európai történelem miatt ugyanis az általánosító kijelentések veszélyesek. - feledteti a korábbi megbicsaklást. Csorog a könnyűnk! Viktor, kérlek, kegyelmezz! Minden szava kincs. Hallják: "szerénységet javasolok a németeknek" - tökéletes kidolgozottság. Már ma szállóige.

Köszönjük a mai stand upot, Viktor. De néha örülnénk annak is, ha olyan beszédeket mondana a miniszterelnök, amelyeket komolyan is lehet venni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.