2017. június 13., kedd

PÁLYÁN

HUPPA BLOG
Szerző: Szele Tamás
2017.06.13.


Houston, van egy kis gondunk, Magyarország pályára állt, és rosszak a fékezőrakéták. Azt még nem tudni, orbitális pályára vagy parkolópályára, én sajnos az utóbbira tippelek, de hogy valamire, az biztos, hiszen maga a miniszterelnök mondta tegnap a Parlamentben. Márpedig ő aztán vagy tudja, mit beszél, vagy nem, de azt nagyon.

Sajnos arra tippelnék, hogy nem tudja: míg Magyarország pályára állt, Orbán Viktor negyedik kozmikus sebességgel távolodik a valóságtól és már rég elhagyta a Naprendszert, most valahol a Procyon körül járhat. Szemmel láthatóan és füllel hallhatóan fogalma sincs arról, mi történik ezen a vidéki kis bolygón, azon belül is ebben az országban – nem tudja, de nagyon határozott véleménye van róla.

Ezt a véleményt nemzeti konzultáció útján alakítja ki, ami azt jelenti, hogy mindenki kap egy levelet tőle, amire válaszolva egyetérthet vele. Tehát, értsük meg: minden válasz az egyetértést jelenti, és ha nem válaszolunk, az nem számít. Így aztán garantált, hogy minden felmérés és elemzés az ő sikerét mutatja majd ki, más kérdés, hogy ennek köze sem lesz a tényekhez, de hát azok bármilyen makacs dolgok is, másodlagosak. Emlékezzünk a kvótanépszavazás bukására: azt is képes volt sikernek tekinteni, azon az alapon, hogy azért voltak, akik mellette voksoltak. Hogy kevesen? Hogy érvénytelen lett az egész? Mindig attól függ, mennyi a kevés, hogy honnan nézzük, ha Orbán Viktor azt mondja rá, hogy sok, akkor az sok és kész.

Valamint a hét is páros szám, amennyiben ő úgy akarja...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.