2017. június 17., szombat

SERES: A BELSŐ ELLENSÉG

HVG ONLINE - VÉLEMÉNY
Szerző: Seres László
2017.06.15.


Hogy mire jó ez az egész? A hadiállapot fenntartására, természetesen...

"Az európai országok és társadalmak Európán kívüli érdekek meghódítandó és alávetendő erőforrásaivá váltak, az európaiak tudatát meg akarják szállni, identitásnélkülivé akarják őket tenni." (Kövér László)

"A rendőrségi akció meglepte a hazai ellenzéki-ellenséges csoportokat és a nyugati propaganda központokat. A jelentős nyugati hírügynökségek az MTI és a Népszabadság híre, illetve meg nem nevezett 'források alapján' tudósítottak a magyar ellenzékiek elleni rendőrségi akcióról. A hírügynökségi anyagokban ismertették a 'letartóztatottak' nevét, ellenzéki tevékenységüket, a rendőrségi eljárás célját, az őrizetbevétel idejét, az elkobzott anyagok jellegét" – számolt be a kormánypárti média a norvégok által támogatott Ökotárs Alapítványnál tartott házkutatásról, amely akció keretében rendőrök vitték el az alapítvány elnökét, Móra Veronikát.

Jó, az idézett eset nem három éve történt, hanem 1982-ben, és persze nem az Ökotárssal, hanem a demokratikus ellenzék tagjaival, Demszky Gáborral, Rajk Lászlóval, Nagy Jenővel, Nagy Bálinttal, Csorba Istvánnal és Sulyok Miklóssal, akiknél "a szerv" december 14-én éjjel házkutatást tartott, a "szamizdat-tevékenység visszaszorítása" céljából. Az ügy annyiban érdekes, hogy a belső ellenséggyártás, a civilek vegzálása éppúgy korokon átívelő hazai jelenség, mint az, hogy a központi hatalmat kifejezetten érdekli, milyen ténykedésük külföldi visszhangja.

"A magyar nyelvű ellenséges propaganda orgánumai közül a Szabad Európa és a londoni rádió már kommentálta az eseményt. A Szabad Európa rámutatott, hogy 'ilyen nagyszabású rendőri akcióról' évek óta nem érkeztek hírek Magyarországról, többek között ez volt az egyik oka annak, hogy 'az ország és a rendszer külföldön is viszonylag jó hírnévnek örvendett, jó elbánásban részesült” – írta a Politikai Bizottságnak címzett tájékoztatójában Lakatos Ernő, a párt agitációs és propaganda osztályának (APO) vezetője.

A helyzet annyiban változott mára, hogy Magyarország azóta – a hét éve fokozódó helyzetnek hála – elvesztette viszonylag jó hírét, a NER nem részesül jó elbánásban Nyugaton...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.