2017. június 2., péntek

SOROS ÜZENT ORBÁNNAK: NEM Ő ÁLL A MAGYAR ELLENÁLLÁS MÖGÖTT, DE ÖRÜL NEKI

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2017.06.01.


A magyar-marikai milliárdos a Project Syndicate-re írt cikket, amelyben a nemzetközi politikai helyzetet, főleg az Európai Unió helyzetét elemzi Standing Up for Europe címmel.

A cikkben Orbánt és az Orbán-rezsimet az Unió belső ellenségei közé sorolja, de mint írja, erősítik az Európa feltámadásába vetett reményeit "azok a spontán, alulról szerveződő kezdeményezések, amelyekben főleg az ifjúság vesz részt", és amelyek közé többek között a magyarországi tüntetéseket is sorolja, amelyek "Orbán Viktor miniszterelnök kormánypártjával szemben szállnak síkra".

A hvg.hu által magyarra fordított cikkében Soros azt írja,

a magyar ellenállás valószínűleg éppúgy meglepi Orbánt, ahogy engem.
Orbán azon van, hogy politikáját a velem folytatott személyes konfliktusra fűzze fel. Célpontja lettem kormánya kíméletlen propagandakampányának. Saját magát a magyar szuverenitás védelmezőjének állítja be, engem pedig spekulánsnak, aki valami homályos, ám gonosz összeesküvés keretében azon dolgozom, hogy Európát illegális bevándorlókkal árasszam el.

Kitér a CEU-ra, amelynek alapítását büszkén vállalja, de a támogatásának köszönhetően a CEU tőle éppen annyira független, mint a magyar kormánytól.

Mint írja, két tanulságot vont le ezekből...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.