2017. június 4., vasárnap

VENDÉGÍRÁS: JAJ, DE UNOM A POLITIKÁT!

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
- VENDÉG
Szerző: Steve Roby
2017.06.04.


A nyár első napjait éljük, lassan ránk tör a parlamenti szünet, de nem is baj, legalább fellélegezhetünk kicsit. Be kell vallanom, egy kissé elegem van már ebből a politikának nevezett bohózatból/tragikomédiából, jó lesz kimaradni ebből egy időre, de azért nem lehet nem észrevenni, hogy forrong az ország. Mit az ország, az egész Kárpát-medence nagyhaza, egész Európa.

Na, most tessék csak szépen visszaülni, visszagörbíteni a kaszát, lezsírozva eltenni a kapát, nyugság legyen! Mert bár a Kedves Vezető az idénre meghirdette a lázadás évét, most ez még nem az. De azért mégiscsak forrong az egész vidék, forrnak az agyvizek a kánikulától, izzadságtól ragacsos, büdös emberek szédelegnek mindenfelé és nem értik, miért veri őket a sors ezzel a kínzatással. No, én most elmondom, mitől van ez, mert ha megismerjük a miértet, tán könnyebb elviselni a bajt. Utánam hát, olvasó (by Bulgakov)!

A hatodik napon – olyan délután háromnegyed hat körül – az Úr morcosan nézett szét a poros műhelyben szanaszét dobált csomagolópapírokon, dobozokon. Bevillant, hogy olvasta valahol:

„Be van fejezve a nagy mű, igen.
A gép forog, az alkotó pihen.”

Aha! Hát egy nagy frászt, gondolta. Igaz, mindent a helyére rakott a Földnek nevezett sárgolyón, a helyére is pöccintette az űrbe, nagyjából működik is az egész miskulancia, de még ki kell takarítani és akkor lesz befejezve, akkor lehet pihenni. Nem sok kedve volt az egészhez és bár tudta, hogy „amit ma megtehetsz, megteheted holnap is”, mégsem akart ilyen kupit hagyni maga után, meg aztán tudta, amit nem maga csinál, az nem lesz rendesen megcsinálva.

Szólhatott volna ugyan néhány angyalnak, takarítsanak ki, de már régen vége volt a munkaidejüknek (mert peeersze, hogy nekik van munkaidejük, bezzeg a főnöknek), biztosan valamelyik kocsmában hétvégéznek, még az udvari söprögető angyalt sem látta sehol, meg aztán kedve sem volt szarakodni az Angyali Liga Szakszervezettel holmi túlórák, meg túlórapénzek miatt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.