2017. július 1., szombat

7 JEL, HOGY ORBÁNÉK TELJESEN ELBORULTAK ÉS ELVESZÍTETTÉK A KONTROLLT

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2017.06.30.


Az utóbbi évek ahelyett, hogy a konszolidációról szóltak volna, a Fidesz és Orbán Viktor szélsőjobbra tolódását hozták. Az Orbán-kormány teljesen elszakadt a valóságtól és nyáladzva-hörögve keres magának újabb és újabb ellenségeket. Eközben mindent visznek, ami nincs lecsavarozva. 

Aggasztó mértéket öltött a gyűlöletre épülő propaganda és politika. Senkit nem érdekel már az ország sorsa: nyíltan adják-veszik a fideszesek az ország vagyonát, használják az igazságszolgáltatást, vagy a lakájmédiát az ellenfeleikkel szemben. Olyan, hogy „közjó”, vagy „közakarat”, már régóta nem is létezik, senki sem próbál megfelelni neki. Mostanra már tisztességesnek sem kell látszani: egyetlen mérték maradt az országban, hogy valaki hűséges-e Orbán Viktorhoz és a Párthoz.

1. Senki sem lehet független: Ádert is térdre kényszerítették
Ha azt gondolja, hogy Orbán csak a civilek , vagy az EU ellen harcol, téved: a köztársasági elnöknek nem volt választása sem a plakáttörvény, sem a civiltörvény esetében. Nem küldte vissza a törvényeket a Parlamentnek, sem normakontrollra az Alkotmánybíróságra. Ádernek is be kellett állnia a sorba, hogy köztársasági elnök maradhasson. Sosem volt Magyarország köztársasági elnöke. Ő is csak Orbán embere, akárcsak Polt.

Mindennek egyértelmű az üzenete: senki sem lehet független. Mindenkinek el kell döntenie: Magyarországot választja, vagy Orbánt?

2. Nyers fasizmus: újabb és újabb uszító plakátkampányok és sportok készülnek

Még egy év van a választásokig, de a gyűlöletpropaganda a civilek és a menekültek ellen 1000%-on pörög. Egymás után jönnek az újabb és újabb plakátok, az újabb és újabb sorosellenes hülyeségek, amiknek már rég köze sincs a valósághoz. A Fidesz kampányait teljes mértékben be lehet illeszteni a fasiszta propagandakampányok sorába.

3. A fidesz igazi arca: Németh Szilárd lassan minden nap hörög

A gyűlölet és a bunkóság arcát folyamatosan tolják előre: a fideszes Németh Szilárd lett a Fidesz „arca”. A politikus ma is tahó, agresszív módon buzdított gyűlöletre: szerinte a Soros György által fizetett „álcivilek” a magyar törvényes, alkotmányos, demokratikus rendet támadják azzal, hogy a külföldi szervezetek átláthatóságáról szóló törvénnyel szembeni ellenállásra buzdítanak.

Németh egészen nyers módon adja elő a mindenegybenblog-szintű összeesküvés-elméleteket a gyűlöletpropagandával és a hazugságokkal mixelve: szerinte Soros György ezekkel a „maffiahálózatokkal” akarja végrehajtani azt a tervét, hogy évente 1-1,5 millió bevándorló érkezzen Európába.

4. Nincs kontroll a pártmédián, az ellenzék egyre jobban undergrounddá válik

Míg a pártmédia a mi adónkból hízik, gyarapodik és bővül, adják-veszik, addig egyre-másra alakulnak félig underground független szerkesztőségek és szaporodnak a partizánakciók (mint a Momentum akciója az Origóban). A hatalom mostanra teljesen az elnyomásra koncentrál: ha az Indexet nem „mentette volna meg” Simicska, mostanra azt is bedarálták volna. Ellehetetlentik még az Aurórát is, mert ott találkozik az ellenzéki értelmiség...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.