2017. július 19., szerda

A LEGSZARABB ÉRZÉS: LÁTOM, AHOGY OTTHON ROMLIK A HELYZET, DE NEM TUDOK SEGÍTENI

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
- VENDÉG
Szerző: Kelemen János
2017.07.19.


...Azt hiszem, beszélhetek sok külföldön élő honfitársam helyett is pár mondatban…
Hát igen, nehéz megszokni idekint, hogy nem válogathatunk a stadionok közt és vasárnap nem kóvályoghatok, mint a fos a plázákban, és nem áll rabló rendőr minden sarkon.

De sajnos Ausztria, Anglia és Németország nem teljesít jobban, csak simán hagyják élni az embert. És nekem (nekünk) ez épp elég. Ha véletlenül szombaton délelőtt dolgozni kell, akkor ingyenesre állítják a kávéautomatákat és villásreggelivel vár a szakszervezet. Megbecsülnek… ezt nem éreztem otthon soha, bármit tettem. Nem tudom a kollégám bérét, mert nem azzal foglalkozik senki, hogy a másiknak milyen vagyontárgya van. Itt képtelenség protekció alapján bejutni valahova. Nem mint otthon, ahol szinte az egész pártfüggő. Itt barátom, le kell tenned valamit az asztalra, de kapsz is a tortából a végén.

Tervezhető jövő: ez az, ami itt tart. Tudom, mi fog történni évekre előre, ezt otthon nem éreztem.

Egészségügy, nem ragozom. Aki kint él, tudja miről pofázok. Hogy itt kioktasson egy nővér vagy egy ápoló? Két hónapot várni egy vizsgálatra? Ezt komolyan elviselitek? Látom, ahogy romlik otthon a helyzet, de nem tudok segíteni… ez a legszarabb érzés. Látom, ahogy értékrend nélkül él az ország kétharmada. A szívem megszakad, hogy emberek kétkezi becsületes munkáért 80 ezer forintokat kapnak, idekint meg a nyolcszorosát (nem a 900 eurós, mindegy mit dolgozom magyarokról beszélek).
A mai napig megkérdezik tőlem otthon néhányan, hogy mennyit keresek. Én sosem kérdezem őket.

A cég, ahol dolgozom minden hónapban ad 30 eurót, ha én is rakok mellé harmincat, és az állam is ad harmincat. Ezt együtt rakosgatjuk 7 évig (matek).
Ti, akik minket lehazaárulóztok, ti vagytok a legnagyobb hazaárulók. Nem hinném, hogy egy épeszű magyar embernek az lenne a sorsa hogy Trianon-pólóban havi 90 ezerért végigdolgozza az életét 4 műszakban. Édesanyám nyugdíja 45 ezer forint. Ennyit ér egy kétgyermekes anya több évtizednyi munkája? És még megkérdezik mi a bajom?

És ami a legvisszataszítóbb az emberek ezreiben a celebimádat… a gagyi celebjeitek fontosabbak, mint a gyerekeitek jövője!
----
Ti, fideszesek folyton azt hajtogatjátok, hogy Magyarország gazdaságilag stabil és van munka ezrivel. Ezért a kijelentésért mennyit fizet Orbán gazdátok? Vagy tényleg ennyire hülyék vagytok? Nem egy ismerősöm van, akinek több szakmája van, de mégsem tud elhelyezkedni, mert nincs munkalehetőség. De nem csak az ismerőseim vannak így, hanem még több ezren Magyarországon. De ha nem hiszed, akkor mozdulj csak ki az emberek közé, és kérdezd meg őket! Ha Orbán akarta volna, akkor már rég 200.000 Ft lenne a minimálbér, de nektek jobban kellenek a stadionjaitok, mint egy rendes fizetés. Csak előbb a focistáknak meg kellene tanulni focizni, és aztán stadionokat építeni!

Az a jó, amikor már nem akarsz senkitől semmit… mosolyogva hátradőlhetsz, és az arcukba küldheted a legőszintébb véleményed.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.