2017. július 19., szerda

AZ ORBÁN RENDSZERNEK NINCS ALTERNATÍVÁJA. EZ VAN

24.HU - POSZT ITT
Szerző: Farkas Attila Márton
2017.07.19.


Ha pedig Orbánék valami isteni csoda folytán megbuknának, az sem biztos, hogy egyúttal a rendszer bukását eredményezné.

Miért tűri az orbáni diktatúrát a magyar nép? – kérdezi kétségbeesetten az ellenzék. Nos, a magyar nép egész jól tűri a NER-t, egy tekintélyes része pedig kifejezetten igényli. A Fidesz pedig csak kiszolgálja az igényeket.

Nem a politikai elit alakítja a társadalmat, hanem a társadalom termeli ki a maga elitjét, hagyományai, kultúrája, gazdasági kényszerei és nem utolsó sorban: történelmi tapasztalatai alapján.

Nem a Fideszt kell elemezgetni, mert ők végigették a politikai étlapot és kipróbáltak mindent, amit csak lehetett, hogy sikeresek legyenek, hanem a magyar társadalmat.

Érdemes átfutni, melyek a jelenlegi rezsimmel szembeni főbb vádak, mivel kampányol az ellenzék, és ez mit mond a magyar társadalom zömének, az úgynevezett „magyar embernek”.

Azt mondják, a Fidesz felszámolta a jogállamot, átírta az alkotmányt, megszüntette a fékek és ellensúlyok rendszerét. Mikor volt itt nyugati értelemben vett jogállam? És ha papíron volt is, mit jelentett az átlagember számára? A munkavállaló megnyerhetett egy pert a céggel szemben? A nagy cégeket lehetett perelni? Mit jelentett nálunk az alkotmány az elmúlt évszázadban? Volt hozzá valaha bármi köze a „magyar embernek”?

A demokrácia alig jelentett többet, mint hogy a parlamentben veszekednek, miközben nem változik semmi, csak a politikusok jól megszedik magukat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.