2017. július 4., kedd

A TESTVÉREK SZÉTVÁLASZTÁSÁRÓL AZ ÖRÖKBEFOGADÁSI FOLYAMATBAN

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: SzEGy
2017.07.03.


Szinte minden évben van egy nagyon „zajos” örökbefogadás nálunk, tavaly is volt. Sőt a tavalyi olyan nagyon hangos lett és annyian, annyiféle „majd én megmutatom, hogy kell itt rendet vágni” és „ki tudhatná ezt nálam jobban” alap-szemléletű ember ugrott be a ringbe, oldalról és felülről, mint eddig még tán sohasem.

Miért írom, hogy ring? Hiszen a szakellátásban az örökbe adható státuszú gyermekek esetében, a családra találásnak már cseppet sem kéne küzdelemnek lennie. Ráadásul egy saját, régi nevelőszülőnknél voltak elhelyezve a testvérek. Csakhogy a nevelőanya kollégánk, ebbe az örökbefogadási folyamatba már egy nagy, egyéni-családi konfliktusgömbbel és friss veszteség halmazzal érkezett, majd összeroppant és teljesen meghasonlott. A végén tán csak a Sóhivatalban nem járt, az összes többi elképzelhető helyre viszont fordult változatos panaszaival, talán onnan kezdődően, hogy a barátkozás kellős közepén kellett tőle kiemelni a kicsiket, mert a hálózat részéről kirendelt, a gyermekekkel is foglalkozó pszichológus kollégánknak öngyilkossággal fenyegetőző tartalmú üzeneteket küldött.

Szóval beszálltak az eredetileg titkos örökbefogadás kellős közepébe szép számmal önjelölt illetékesek. Aztán pedig sűrűn voltak pillanatok, amikor azt sem volt egyszerű kiszámolni, mit léphetnénk még egyáltalán és most kinek, ki fogja le a kezét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.