2017. július 9., vasárnap

A VILÁGSAJTÓ ARRÓL ÍR, HOGY ORBÁN POLITIKÁJA ADJA A LOVAT AZ ÚJ NEONÁCI PÁRT ALÁ - SZELESTEY LAJOS NEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLÉJE

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Szelestey
2017.07.09.


- A magyar Külügyminisztérium azzal igyekezett megnyugtatni Izraelt, hogy a kormány megvédi a zsidókat, de kitart a Soros ostorozása mellett.

- Orbán már a választásokra kacsintgat, amikor igyekszik Sorost a betonba döngölni, Horthyt viszont dicsőíti.
- Új, extra-szélsőjobbos mozgalom próbálja betölteni a vákuumot a Jobbik eredeti helyén.

Yahoo/AFP


A magyar Külügyminisztérium úgy reagált az izraeli nagykövet felhívására, hogy az ország megvédi polgárait. A közlemény ugyanakkor azt is tartalmazta, hogy az ország Izraelhez hasonlóan lépéseket tesz mindenki ellen, aki kockázatot jelent a nemzet és állampolgárainak biztonsága ellen. Előzőleg – alig egy héttel Netanjahu miniszterelnök budapesti látogatása előtt – az izraeli diplomata sürgette, hogy a kormány vessen véget a Soros-ellenes kampánynak, amely zsidó vezetők szerint antiszemita érzelmeket gerjeszt. Az idén ez már a 4. médiahadjárat az üzletember ellen, aki állítólag támadja Magyarország keményvonalas irányvonalát a bevándorlással szemben. Egy hét alatt több helyről is azt jelentették, hogy zsidóellenes jelszavakat firkáltak a plakátokra. A nagykövet ezek után erkölcsi kötelességének nevezte, hogy felemelje hangját és felszólította az illetékes hatóságokat, hogy vessenek véget ennek a körnek, mert az nem egyszerűen rossz emlékeket ébreszt, hanem terjeszti a gyűlöletet és a félelmet.

FT

A magyar zsidók meg vannak döbbenve azon, ahogyan a hatalom beállítja Soros Györgyöt – Netanjahu útja előtt fokozódnak az aggályok az antiszemitizmus erősödése miatt. A milliárdos befektető, liberális emberbarát rémkép Orbán szemében, az őt ábrázoló plakátok hirtelen ellepték az országot. A miniszterelnök szeret nagyléptékű kampányt folytatni politikai ellenfelei ellen, ám az újabb akció zsidóellenes vádakhoz vezetett. A bírálók szerint a fotó a 30-as évek rettenetes emlékét, a nevető zsidót idézi, akit politikai manipulátorként állítottak be. Az óriásplakátok egy részét időközben antiszemita mocskolódásokkal mázolták tele.

Ugyanakkor Orbán Viktor, aki nulla toleranciát hirdetett meg a zsidóellenességgel szemben, azért is tűz alá került, mert kivételes államférfinak nevezte Horthy Miklóst. A kormányzót, aki levezényelte a zsidótörvényeket és több százezer ember deportálását. Mindkét botrány az izraeli kormányfő közelgő látogatása előtt robbant ki, noha a magyar fél azt várja a tárgyalásoktól, hogy sikerül javítani a kapcsolatokat Izraellel, valamint a zsidó közösséggel. Elemzők szerint mind a két ügy azzal függ össze, hogy Orbán már a választásokra készül. Krekó Péter a Political Capitaltől azt mondja, hogy a politikus legnagyobb riválisának, a Jobbiknak igyekszik alávágni ily módon. Soros pedig beleilleszkedik az ördögi külföldi ellenségek sorába, az IMF és Brüsszel után. Vonáék korrupcióellenes hadjárata érzékeny ponton érintette a szavazókat és megrázta Orbánt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.