2017. július 9., vasárnap

KAPD BE

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2017.07.09.


...Vlagyimir Putyin egykori főnöke, az valamikori KGB második számú vezetője, bizonyos Nyikolaj Leonov nyilatkozott Putyin egykori KGB-s múltjáról. Leonov szerint Putyin soha nem volt jó kém, egyáltalán nem tartozott az élvonalba, kizárólag nem túl jelentős feladatokat bíztak rá. Egy ideig Drezdában dekkolt, ahol a világon semmi nem történt, majd pedig Leningrádban teljesített szolgálatot és az ott tanuló külföldi diákokról kellett jelentenie. A később felépített mesterkém-imázsból semmi nem igaz.

Nem gond, vannak ilyen figurák nálunk is. Orbán Viktor is csak hobbifocista volt, ügyvédnek meg még olyan sem, mert nem dolgozott a szakmájában egy percig sem. Igaz, hogy más szakmában sem, mert örök életében közpénzből kapta a fizetését. Varga Mihály másodosztályú könyvelő volt, L. Simon László huszadrangú költő, Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke közepes tehetségű formatervező, Balog Zoltán közepes hittantanár, Németh Szilárd tanítóbácsi. És akkor még meg sem említettem mindazokat, akik – a miniszterek elnökéhez hasonlóan – soha nem dolgoztak piaci körülmények között, hanem az iskolapadból azonnal a politikába ültek át. Deutsch Tamástól Szijjártó Péteren át Csepreghy Nándorig igen hosszasan lehetne sorolni.

A baj ezzel nem az, hogy valaki közepes képességű a szakmájában, hanem az, hogy később is az marad. A frusztrált, tehetségével, tudásával kitűnni képtelen kisember, aki hatalomhoz jut – ha elég pénzéhes és szorgalmas – nagyobb pusztítást tud végbevinni, mint egy földrengés...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.