2017. július 15., szombat

AMIKOR A FAGYI VISSZANYAL

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2017.07.15.


A Fidesz Soros György köpönyegéből bújt ki. A párt létrejöttét követően, az amerikai milliárdos a magyar demokrácia reménysugaraként tekintett a csillogó szemű ifjakra. Valószínűleg úgy hitte, hogy a kollégiumi brancs tagjai komolyan is gondolják, amit hirdettek. 

A fiatal demokraták infrastruktúrájának kiépítése nagyrészt Soros pénzéből történt. A párt vezetői közül szinte mindenki közvetlenül is kapcsolódott Soroshoz. Orbán, Kövér, Áder és még sokan mások a pénzember alapítványának ösztöndíjasaként tanulhattak. Kovács szóvivőt a CEU-n oktatták évekig.

Kevesen tudják, de Lázár János, amikor még „csak” polgármester volt, személyesen is találkozott Sorossal. A Hódmezővásárhelyen indult roma és szegény gyerekek integrációs programjáról tárgyaltak.

A találkozót nemcsak azért szervezték, mert Soros akkoriban is elkötelezett volt a hátrányos helyzetű fiatalok felzárkóztatása mellett, hanem mert a hódmezővásárhelyi integrációs program megvalósulásában komoly anyagi és szakmai segítséget nyújtott az által alapított Roma Oktatási Alap. Az említett integrációs program pedig talán Lázár polgármesterségének legnagyobb sikere volt.

A boldog békeidőknek vége. Soros ma már valószínűleg rájött, kiket támogatott. Mint a tűztől úgy félnek a magukat demokratáknak mondó, egykori lánglelkű fiúk a nyitott társadalom eszméjétől. Számukra nem Európa, hanem a putyini világ a követendő minta...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.