2017. július 23., vasárnap

"ÁRPÁD HAZÁJÁBAN JAJ ANNAK, AKI NEM ÚR ÉS NEM BITANG"

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2017.07.23.


Hónapokon keresztül, lépten-nyomon azt láthattuk a Fidesz plakáterdején, hogy hazánk milyen erős és büszke ország. A fene megette, ha az emberek nem saját maguk érzik, hogy jobb lett az életük, biztosnak látszik a jövőjük. A kék plakátok csak a milliárdokat vitték, a haverok zsebébe.

Tegnap a miniszterelnök Tusványoson ismét szózatot intézett – igazából nem is tudom, kinek. A hallgatóság nagy részének nincs állandó magyarországi lakhelye. Egy másik országban él, tanul, dolgozik, fizet adót. A tapsolók másik köre pedig Orbán hűséges haverjaiból tevődött össze, akik lesik a főnökük minden mondatát. Vevők még a legrosszabb poénra is, félnek, nehogy kiessenek a kegyosztásból.

Orbán beszéde a szokott panelekből épült fel; közhelyekből táplálkozó, üres mondatokat pufogtatott. Sorosozott egy nagyot, szinte minden főbb gondolata mögött ott sejlett Soros György alakja.

Ugyanakkor egy szót sem szólt a magyar egészségügyről, nem beszélt az oktatás siralmas állapotáról. Miközben azt állította, Soros egymillió migránst akar behozni évente Európába – ami az EU egyik alelnöke szerint nettó hazugság –, nem vett arról tudomást, hogy jóval több mint félmillió magyar már külföldön, a „hanyatló nyugaton” keresi boldogulását. Nem az orbáni „paradicsomban” látják biztosítva a jövőjüket, menekülnek az országból. Hazánkban szinte már nincs család, amelynek valamelyik hozzátartozója ne tőlünk nyugatabbra találja meg a számítását...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.