2017. július 13., csütörtök

ÁTALAKULHAT A NYUGDÍJRENDSZER - MEGSZÜNTETIK A NŐK 40-ET?

NAPI.HU
Szerző: K. Kiss Gergely
2017.07.13.


A választások közeledtével minden párt számára létkérdés, mennyire találja vonzónak a programját a több mint kétmillió nyugdíjas szavazópolgár. Farkas András, a NyugdijGuru alapítója szerint azonban a választások után módosíthatják a nyugdíjrendszert - például az OECD útmutatásai alapján - írja a Világgazdaság.

Az egyik párt most tűzte zászlajára a rugalmas nyugdíjba vonulás, az előrehozott nyugdíjtípusok lehetőségének visszahozását, azt viszont nem említette, hogy ez a változtatás csak a nők kedvezményes nyugdíjának egyidejű megszüntetése vagy lényegi szigorítása mellett képzelhető el - írja véleménycikkében a szakember.

Nők tízezreinek a gyomra szorulhatott össze már arra a korábbi hírre is, amelyet az OECD 2017. március 17-én publikált jelentése nyomán kapott föl a magyar sajtó. A legfejlettebb országokat tömörítő szervezet kiadta a 2017-es évre szóló jelentésének magyar fejezetében szerepel egy bekezdés az idősebbek munkaerőpiacon tartásának ösztönzéséről. Itt olvasható a következő mondat: "Szüntessék meg a nők korai nyugdíjba vonulásának megmaradt lehetőségét."...

ITT OLVASHATÓ




Erős ellenérvek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.