2017. július 21., péntek

AZTÁN LEBONTJÁK

CEGLÉDI ZOLTÁN BLOGJA
Szerző: Ceglédi Zoltán
2017.07.21.


Nemrég olvastam egy kiváló gyűjtést, amiben a vizes vébé ideiglenes létesítményei szerepelnek. Az mfor szerint körülbelül tízmilliárdot költünk ilyenekre. 

Illetve költÜNK a túrót, tőlünk elveszik, aztán Pártunk és Kormányunk eldönti, hogy vizes vébé igen, rendes metró nem, borok "ujjlenyomata" négymilliárdért igen, CT a kórházakban nem.

De hogy mennyire foglyai vagyunk a nyelvnek, a készen kapott megfogalmazásoknak, jól mutatja, hogy simán használunk ilyen leírásokat, hogy "ideglenes építmények". Ami olyan kis veszélytelen dolognak tűnik, az ember valami kis tákolmányt, paravánt, léckerítést lét maga előtt. Hát a francokat. Ennél drágább és károsabb habitus nem nagyon van.

Előbbi jelzőt talán nem is kell magyarázni. Ugyanabban a városban, ahol az egyesek által, tévedésből főpolgármesternek nevezett, hózentrógeres házmester azon pattog, hogy a "felújított" orosz metró igenis jó, és nehogy már egy csokor virágot kelljen átadnia minden felszállónak, ennyi pénz van és kész, ott bűnös pazarlás minden olyan kiadás, amit előbb felépített, majd pár hét múlva lerombolt építményekre költünk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.