2017. július 21., péntek

TOBZÓDIK A GYŰLÖLETBEN A KORMÁNY

INDEX
Szerző: NÉMET TAMÁS
2017.07.21.


Csütörtök délután nehéztüzérséggel lőttek Tusványoson a közönségre az egyik sátorban: Németh Szilárd, Georg Spöttle és Bakondi György beszélt a migránsválságról egy M1-et félnaponta telemigránsozó elemző moderátorkodásával. De még ők sem voltak sehol az embertelen mélységű megszólalásokban Juhász Tünde kormánymegbízotthoz képest. Az egész beszélgetés végig azon a szinten zajlott, mintha egy random hiénataxishoz ültünk volna be a Keletinél, hogy együtt görgessük végig a mindenegybenblogot.

Azok az elképzelések, miszerint Szíriából jönnek menekültek, bánatos szemű kisgyerekek és asszonyok voltak a videón a televízióban, ebből egy szó sem igaz

– na, így kezdte Bakondi György, miniszterelnöki megbízott az előadását. Tehát a vezérlőtábornokúr azt mondja: ebből egy szó sem igaz. Nyilván lehet vitatkozni a határvédelemről, arról, hogy azt technikailag hogyan lehet jól kivitelezni, hogy a nem háború elől menekülőket másképp kell-e elbírálni, hogy akik nem mondanak igazat magukról, papírjaikat nem hozzák magukkal, azokkal mit kell kezdeni, meg az összes felmerülő kérdésről, problémáról, de akkor tehát még egyszer: a miniszterelnöki megbízott alapállítása az, hogy a bánatos szemű kisgyerekekből és asszonyokból egy szó sem igaz.

És természetesen ez a legkevesebb, amit hallottunk. Mert emberként egyik megszólaló sem beszélt a menekültekről, migránsokról. Még a Budapest Airport biztonsági igazgatója is sajnálja, hogy az uniós jog nem engedi, hogy másképp vizsgáljon át egy például fiatal afgán fiút, mint a saját nagymamáját.

Az előadás címe az volt: A migráció hatása Európa jövőjére. Mi vagyunk a biztos pont? Nem árulok zsákbamacskát: a megfejtés az, ha így megy tovább, csak muszlimok lesznek Európában, és igen, mi vagyunk a biztos pont. Nem részletezem az ezerszer hallott kormánypropagandát, de a legszebb gondolatokból azért szemezgetünk elsőként itt, ebben a videóban, ahol összefoglaltuk a legizgalmasabb gondolatokat:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.