2017. július 13., csütörtök

CIVIL VAGY? AKKOR TE ZSIDÓ VAGY!

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2017.07.12.


Az Orbán által irányított agresszív, Soros-ellenes propagandaháborúval kapcsolatban ideje lenne megszabadulni az álszentségtől és leszámolni a hamis illúziókkal. Ez egy alig burkolt, sikeres antiszemita kampány. Nem az ez év júniusában elhunyt, szaúdi üzletember, fegyverkereskedő, Adnan Khashoggi képével szórta tele az országot a Miniszterelnöki Kabinetiroda, hanem a köztudottan zsidó származású Soros Györgyével. Khashoggi persze már nem nagyon nevet semmin, ráadásul a tevékenységét sem nagyon ismerték Magyarországon. Soros sokkal populárisabb nála.

A még javában életben lévő Bassár el-Aszad, szír elnöknek jóval több köze van a menekültáradathoz, mint Soros Györgynek, mégsem látható sehol egyetlen, „Ne hagyjuk, hogy Aszad lemészárolja a népét!” plakát sem. A szíriai kormányerők harci gázt vetettek be és menekülttáborokat bombáztak, de az orbáni felfogás szerint a diktátorok csupán népük és a nyugati civilizáció védelme érdekében rendeznek humanitárius tömegmészárlásokat, valamint terrorcselekményeket.

Lényegtelen, hogy a pártpropaganda miket hazudozik össze. Ostobaság és gyávaság azzal mentegetni Orbán tevékenységét, hogy ez nem is annyira antiszemitizmus, csupán egy kínos félreértés. A kormány legfőbb érve jelenleg az, hogy maga Benjámín Netanjáhú jelentette ki, teljesen alaptalanok a magyar kormány elleni vádak, pedig ő aztán zsidó, aki ráadásul még Izrael miniszterelnöke is. Igazi aduász. Bayer Zsolt a blogjában diadalittasan le is írta azt, hogy:

„Akkor mostantól befogjátok a pofátokat!”

Ez a frappáns érvelés azért érdekes, mivel ő, a maga nyers brutalitásával, de mégiscsak a kormány álláspontját képviseli az országban. A civilek vegzálása, az ellenzéki sajtó kivéreztetése, az Európai Unió elleni támadások mind ezt üzenik. Azt, hogy fogjátok már be végre a pofátokat, vagy mi fogjuk be! Mit nem lehet ezen nem érteni?

A magyar társadalomban régóta jelenlévő rasszizmust, xenofóbiát, homofóbiát, intoleranciát az Orbán-rendszer hatékonyan használta fel, médiabirodalma segítségével pedig a végletekig fokozta. Közben éles verseny alakult ki a hazai szélsőjobboldali pártok és a kormánypártok között. Jelenleg az utóbbiak állnak nyerésre.

Az uszító plakátok üzenetei egy adott célközönségnek szólnak, ők pedig könnyedén dekódolják ezeket. Rossz az, aki rosszra gondol. A kormány által megrendelt közvélemény-kutatások valószínűleg megnyugtató adatokat szolgáltattak azzal kapcsolatosan, hogy szép számban akadnak olyanok, akik nagy örömmel gondolnak rosszra. Az ő igényeik a meghatározóak Orbán számára. Az antiszemitizmus, xenofóbia vádját ráadásul könnyedén le tudja seperni önmagáról. Nem az ő felelőssége.

Ebben az esetben nem érdemes taktikázni, mellébeszélni, tapintatoskodni. A zsidó, az arab, a cigány, a homoszexuális, a muzulmán szavakhoz a magyar népesség nagy része automatikusan negatív jelzőket kapcsol. Miként lehet ilyen esztelenségeket állítani? Úgy, hogy sajnos igaz.

A közvélemény szeret általános következtetéseket levonni, mivel ezzel könnyedén le lehet egyszerűsíteni a világban történteket, ráadásul rá lehet hárítani a felelősséget másokra, felelősöket találni minden rosszért. Ez a magatartás teljesen független a bőrszíntől. A fekete nacionalizmus hívei semmivel sem különbek a Ku-Klux-Klan tagjainál. Mások megítélése csupán attól függ, hogy éppen kik van többségben, illetve hatalmon.

Soros György személyét, a menekültek által okozott problémákat, a civil szervezeteket a magyar propaganda sikeresen mosta egybe...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.