2017. július 22., szombat

CSAK EGYSZER A BÜDÖS ÉLETBE A SUNNYOGÁS HELYETT VÁLLALNÁTOK A FELELŐSSÉGET

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY, VIBRÁTOR BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.07.22.


...Mert az már csak hab a tortán, semennyire nem tisztelt T-Systems, hogy úgy jelentették fel a 18 éves etikusan eljáró hackert (bocs, az ismeretlen elkövetőt), hogy pár éve főszponzorai voltak egy etikus hackelésről szóló konferenciának. Gyomorforgatóbb ez a sztori már nem is lehetne. Pedig dehogynem.

Ámazonban a BKK beszűkült tudatán túllépve, pirosnapos szombat ez a mai, hát hiszen a világ közepén Orbán Viktor ma igét hirdet. Tegnap már előrebocsátotta a Kossuth rádió mikrofonállványa mögül, hogy idei beszédében gondolatok lesznek. Hogy őszinte legyek, engem is ettől ráz ki a hideg. Már jó előre. Nem baj, legfeljebb újra hadat üzen mindenkinek, mi jöhet még?

Kósa Laller után nem sok minden. Németh Szilárd nyomdokaiba lépve, ő sem maradhatott ki a tusványosi programból. Sokat elmond erről a kárpát-medencei, határokon átívelő vergődésekről, hogy ilyen kaliberű embereket komolyan vesznek bárhol is. Kupak Lali márpedig ott volt és mosta-mosta a nem létező ellenzéki pártokat, akiknek a gátlástalansága és az esélytelensége miatt lesz borzasztó ez a kampány. Nem azért, mert az állampárti propaganda úthengere maximálisan pörög, hanem mert sehol nincs az ellenzék. Jajó. A kedvencem az, hogy Lalától megkérdezték, mit válaszolnak az oroszbarátságról szóló bírálatokra? Ez beszarás:

„Egy ideje azt csinálom, hogy ha hülyeséget kérdeznek, még nagyobb hülyeséggel válaszolok. Igen, Putyinnal jóban vagyunk, a XIII. kerületben fogjuk indítani a Fidesz-KDNP közös jelöltjeként”.

Lalihuszár! Neked nem kell úgy csinálni, te alapból olyan vagy. Vágod? Ez nálad nem stratégia, nem taktika, nem vicceskedés, nem fölényes nagyvonalúság, te ennyire vagy képes. Bárki bármit mond, ne hidd el, Lali! Te tényleg buta vagy, mint a föld. Téged ezért tolnak ki a függöny elé, mert könnyű veled azonosulni. Ha megfigyeled, akkor a szavazóitok egyre inkább olyanok, mint te, Lali. Iskolázatlanok, műveletlenek, de a meggyőződéseik mindennél szilárdabbak. Elég baj ez mindenkinek.

A lengyel államvezetés menetel közben tovább azon az elmebeteg úton, amely már sajnos ki van kövezve az Orbán-féle szándékokkal. A lengyel szenátus szombat hajnalban jóváhagyta a legfelsőbb bíróságról (SN) szóló törvényjavaslatot, amelyet egyben aláírásra felterjesztett az államfőnek. A törvény lényege: a lengyel igazságszolgáltatás gyakorlatilag teljes egészében a kormány befolyása alá kerül, így nem marad olyan független intézmény, amely kontrollálhatná a hatalmát. Az illetékeseket nem érdekelte az EU-s bomba esetleges aktiválása sem, pedig a 7-es cikkely szerinti eljárás megindítása elérhető közelségbe került. Mert ha az EU ezúttal sem áll a sarkára, akkor el kell felejteni ezt az egész európásdit.

És azt olvastátok, hogy elég rossz (értsd: meglehetősen szörnyű) nyugdíjasnak lenni Magyarországon? Norvégiában, Svájcban és Izlandon a legmenőbb, egy 43-as listán Magyarország nem éppen az előkelő 30. helyen áll. Nyilván van, akinek nem kell olvasnia, hiszen a bőrén érzi. Aki meg nem érzi, annak tökmindegy mit olvas.

A Duna Arénába való életveszélyes felkapaszkodásról szóló hírt (nincs lift, ezért az állványzaton kell felmászni) most nem részletezem, mert eljárt felettem az idő, meg mert úgyis az a válasz mindenre, hogy kárognak a libsik, azoknak semmi nem jó. Meg különben is, nem úgy van. Meg lehet kérdezni a szervezőket, és ha nem tetszik valami, akkor még mindig oszlásnak lehet indulni.

Hát akkor én így is teszek, azt hiszem. Elviselhető napot kívánok mindenkinek, még magamnak is, később jövünk vissza. Csáóóóóó!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.