2017. július 7., péntek

DRASZTIKUSAN DRÁGULTAK A BALATONI STRANDOK - IDÉN SOKKAL TÖBBE KERÜL A NYARALÁS

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2017.07.07.


Alig akad a balatoni fizetős strandok között olyan, amelyik nem emelte idén a főszezonra a belépők árait. A drágulás nem is visszafogott, több helyen 30 százalékos emeléssel is találkoztunk. Akár háromszoros is lehet a különbség a legdrágább és a legolcsóbb strandok között, ami családok esetében naponta több ezer forintot is jelent.

Most már igazán elindult a szezon a Balatonnál, a nyaralók azonban drasztikus áremeléssel találkozhatnak. Míg tavaly alig akadt olyan fizetős strand, amelyik emelte volna a belépők árait (a tavalyi árakat itt nézheti meg), idén a 10 százalékos drágítás még visszafogottnak számít.

Mostani mérsékelt emelésével is a balatonfüredi Esterházy tartja a legdrágább strand címet. Az egyszeri belépésre jogosító felnőtt belépő ára 1100 forintról emelkedett 1150 forintra, a többszöri belépésre lehetőséget adó 1300 forintról 1400 forintra. Azt azonban fontos tudni, hogy tavaly egyedül Balatonfüred drágított, így két év alatt 15, illetve 19 százalékos volt összesen az emelés. Ráadásul ezen a helyen diák és nyugdíjas kedvezmény sincs. Csak 14 éves korig kapható a 700 vagy a többszöri belépésre jogosító 850 forintos gyerekjegy. (Máshol a felnőtt ár ennyi vagy kevesebb.) A családi belépő (négytagú család két 14 aluli gyermekkel) is itt a legdrágább, 3700 forintba kerül, míg a legolcsóbb a révfülöpi Császtai strandon, ahol egy családnak mindössze 1200 forintot kell fizetnie.

Többszörös különbségek


Az Esterházyval szomszédos Kisfaludy strand már visszafogottabb árakkal dolgozik, és noha itt sincs feltüntetve sem a honlapon, sem a kasszánál, hogy lenne diákjegy, a pénztáros tájékoztatása szerint diákigazolvánnyal 14 éves kor felett is a kedvezményes jegy jár, a nyugdíjasoknak viszont a teljes árat ki kell fizetniük. Ráadásul a Kisfaludynál ott az ingyenes parkoló, míg az Esterházynál óránként 300 forintot kell fizetniük azoknak, akik messzebbről érkeznek a strandra. A nyaralók közül egyébként korábban sokan a helyi Tesco parkolóját használták, amit a hipermarket – illetve állítólag a reklamáló helyi vásárlók – meguntak, így újításként már csak 3 órát lehet eltölteni ingyenesen ebben a parkolóban. Nem számít, hogy valaki az üzletsoron is vásárolna vagy esetleg szolgáltatást vesz igénybe (fodrász). Ha valaki túllépi a 3 órát, attól kezdve óránként 3000 forintos(!) díj ketyeg...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.