2017. július 24., hétfő

ÉLHET-E AZ ORSZÁG FÉLELEMBEN?

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2017.07.24.


A Fidesz tudatosan játszik rá az emberek félelmére. A negatív kampánnyal, a kreált ellenséggel elkerülhető, hogy a jövő évi kampány arról szóljon, ami az országnak létfontosságú. A Fidesz mindent megtesz azért, hogy ne a haldokló egészségügyről, a tönkretett oktatásról, a szegénységről, netán a korrupcióról szóljon a választási kampány.

A Gépnarancs tegnap érdekes elemzést közölt. A Publicus Intézet kutatása azt próbálta modellezni, mitől is félnek a magyarok.

A felmérés alapján, a lakosság nagy részére hatott az utóbbi évek kormányzati gyűlöletkampánya. A számok azt mutatják, hogy a Fidesz számára nem voltak ablakon kidobottak azok a milliárdok, amelyeket az uszító plakátkampányokra költött. Elültették a kétely magját az emberek fejében.

A Publicus szerint egyetlen kérdést tartottak komolytalannak a válaszadók. Teljesen valószínűtlennek gondolják, hogy Észak-Korea rakétatámadást indít hazánk ellen.

A válaszadók 61 százaléka tartja valószínűnek, hogy nagy létszámú menekült árasztja el a következő időszakban hazánkat. Ehhez kapcsolódóan, a megkérdezettek 70 százaléka tart egy határon kívülről érkezett járványtól.

A magas számok megdöbbentőek. Napjainkban gyakorlatilag nem jönnek menekültek az országba, pár száz ember kivételével nem is tartózkodnak hazánkban. Ugyanakkor a Fidesz-propaganda továbbra is menekültek millióival riogatja az itt élőket. Hétvégén, Tusványoson, a kormányfő évi egymillió migráns Európába telepítésének uniós szándékáról beszélt. Tette ezt annak dacára, hogy az EU egyik tisztségviselője pár nappal korábban menekültügyben tételesen cáfolta a magyar kormány minden állítását. Orbánt a valóság most sem zavarta. Neki kizárólag az a fontos, hogy amiről beszél – igaz, vagy sem, tökmindegy – mit hoz a konyhára.

Az elmúlt időszak történéseinek tudható be az is, hogy a megkérdezettek közel fele tart egy hazánkat érő terrortámadástól. Annak ellenére így van, hogy biztonságpolitikai szakértők szinte folyamatosan hangsúlyozzák, hogy nem vagyunk célország...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.