2017. július 12., szerda

ÉN KÉREK ELNÉZÉST SPORTOLÓINKTÓL

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2017.07.11. 


Az a helyzet, hogy mi sem fogunk közvetíteni a vizes vébéről. Mert nem kaptunk akkreditációt, viszont nem is kértünk, de legalább nem is értünk hozzá, nincs szakemberünk, felszerelésünk, hátterünk és kedvünk sem, de jól hangzik. Nem? De.

Most, hogy túl vagyunk rajtunk, foglalkozzunk sokkal fontosabb dolgokkal. Például azzal, hogy Magyarország erős és büszke ország, meg nemzeti kormány és védjükmegazértékeinket és ne engedjük a nemzeti izénket sárba tiprani és aki nem döngeti a mellét minden gémeskút előtt egy olyan turullal, aminek a seggéből árvalányhajas kalapban egy erősen hazaszerető kádéenpés lóg ki, az nem is magyar és költözzönelinnen! Mert itt ezeréves kultúra van és büszke ősök büszke utódai és identitás, meg enteriőr és hungarikum minden bokorban.

Na, ebben a gyönyörű és büszke, túlfejlett nemzettudattól sújtott, Horthy Miklóst szentté avató, demennyinóbeldíjastadtunkavilágnak, a kürtőskalácsot Csíki sörrel lekísérő országban van az, hogy minden idők legnagyobb sporteseményére, amire megintcsak rohadtulnagyon büszkék vagyunk nemzetileg, mert mi vizes nemzet vagyunk (meg lovas is, úgyhogy ideje vízilóvágtát rendezni a Parlament előtt, vagy -ben), amikor tizenezermillióan fognak minket nézni a tévében és viszik a magyar lángos hírét szerteszéjjel, itt mindent imádunk, a távoli múltat és a szép jövőt. Egyetlen dologgal nem tudunk mihez kezdeni: a jelennel.

Ami megvan és most van meg, az nemzetidegen, tájidegen és testidegen. Az nem kell. Az ’56-os (vagy) hősök (vagy nem annyira) valahonnan előásott, szarul beazonosított fotóival kitapétázzuk az országot, taknyunk-nyálunk folyik a meghatottságtól… hoppá, nem húzom ezt magamra. Konkrétan a Fidesz (kormány+hívek) az, amiről eddig is beszéltem és ezek után is meg óhajtok emlékezni róluk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.