2017. július 5., szerda

ÉS AKKOR MI A FRANC VAN?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.07.05.


Akkor folytassuk a vérgeciség kormányának ügyködéseiről szóló sorozatunkat a következő adatok tendenciózus egymás mellé helyezésével:

22 milliárd forintot szánnak öt darab piarista (értsd: egyházi iskola!) felújítására, amely mintegy 2500 tanuló oktatási-nevelési környezetét teszi megfelelő színvonalúvá.

12,8 milliárd forintot költöttek mindössze fél év alatt az 

- 22 milliárd forintot szánnak öt darab piarista (értsd: egyházi iskola!) felújítására, amely mintegy 2500 tanuló oktatási-nevelési környezetét teszi megfelelő színvonalúvá.

- 12,8 milliárd forintot költöttek mindössze fél év alatt az egész országot elhülyíteni, lebutítani hivatott propagandaplakátokra. 


Ebből – nem az én számításaim szerint ugyan, de – kijött volna a mentők 10 százalékos béremelése az idei évre (7,5 milliárd forint), valamint több tízezer egészségügyi dolgozó emelt alapdíja, az eredetileg tervezett, de csak félig bevezetett életpályamodell alapján, ez nagyjából 10 milliárdos költséget jelentene. Vagy pedig futotta volna az egyetemisták ösztöndíjának beígért, majd elmaradt emelésére: miközben a hallgatók 119 ezer forintos normatíváját 172 ezer forintra kellene növelni, az ösztöndíjakra jelenleg évente csupán 31 milliárd forint áll rendelkezésre, a 12 milliárdos emelésből azonban két évig lehetett volna minden hallgató emelt ösztöndíját fedezni.

- 30 milliárd forintot különítettek el a jövő évi költségvetésben a teljes budapesti kórházreformra, amely alsó hangon 4 millió ember egészségét/életétbefolyásolja közvetlenül.

Tudom, hogy a sánta kutyát nem érdeklik a számok, tények, adatok (a vakhitet nem gyógyítja a racionalitás) és az is igaz, hogy ezt a kiindulópontként használt 22 milliárdot öt év alatt kell előteremteni, nem máról holnapra. De akkor is megehetné a fene ezt az egész büdös kormányzati prioritási listát, ha a legutolsó nevetséges 90 millió forintokat történetesen nem a legnyomorultabbaktól lopnák el, és szórnák szét az éhes vazallusok között. Most éppen a versenysportok támogatásának címén. Amúgy az egyik legtöbb közpénzt felzabáló miniszterelnöki stróman és kötélcimbora egy 45 négyzetméteres önkormányzati lakást 13 800 forintért bérel a budai Várban. Csak azért mondom, mert tök irigy vagyok, ja.

Ha valamelyik műmájer ál- és szájkeresztény nem éppen a minap nyögte volna be, hogy 5 milliárd forintot szánnak közfeladatot ellátó egyházakra és kormányfelszopó civil szervezetekre (nagyon helyes, van tennivaló bőven), akkor is adódik az örökzöld, válasz nélkül maradt kérdés: mi a büdös franc van ezekkel az elszabadult hajóágyúkkal? Várom a demagógozást, meg a gyurcsányozást és a büdöslipsizést, de kíváncsi lennék azért közben, miért tűnik kézenfekvőnek sokak számára ez a pofátlan szánkba ürítés, ami a fenti számokból kiolvasható?

Az, hogy fél év alatt közel 13 milliárd forintot eltapsolnak propagandára az egy dolog, hogy ebből mennyit lopnak el, az egy másik. De azért az önmagukat is átverő fanatikusoknak nem tűnik fel, hogy ha 2500 diákra jut 22 milliárd, 4 millió emberre meg 30 milliárd, az valahogy nem kerek az istennek se? Már megint az van, ami lenni szokott: eddig azt hazudták, hogy az egyházi iskolák azért kapnak tripla fejkvótát a diákjaik után, mert a fenntartási feladatokat nem végzi el helyettük sem a vízfejű szörnyszülött Klik, sem az önkormányzat, de még a gondviselő atyaúristen sem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.