2017. július 23., vasárnap

FIGYELJ, LAJOS!

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2017.07.23.


...Figyelj, Lajos! Lassan írom, hogy te is értsed. Koncentrálj nagyon!

Ti ott, Posványoson Romániában voltatok. Az egy másik ország. Az ott összegyűlt szurkolóitok ott élnek, ott dolgoznak, ott fizetnek adót. Rájuk azok a törvények érvényesek, amelyeket a román kormány hoz meg.

De Orbán Viktor – figyeljél! – nem a román kormány feje, hanem a magyar kormány lúdtalpa. Namost. Amikor ti oda csődültök testületileg, azt a csődülést nem a Romániában élő emberek fizetik – akkor se, ha magyarok ők – hanem mi, magyarországi magyarok.

Koncentrálj, mert kicsit bonyolult rész jön! Az a fiatal nő, aki fütyüléssel fejezte ki a nemtetszését, olyan romániai magyar, aki Magyarországra költözött. Itt él, itt dolgozik, itt adózik. Itt szív velünk együtt. Tehát neki minden joga megvan arra, hogy fütyüljön, vagy éljenezzen, vagy amit akar, azt csináljon.

Az a helyzet Lajos, hogy Posványos egy olyan speciális stadion – hogy maradjunk a te hasonlatodnál, hátha így felfogod a lényeget – ahová az összes belépőjegyet mi vettük meg – például a fütyülő nő -, de ti olyanokat engedtetek be, akik nem vettek jegyet, az ő számukra tétje sincs a meccsnek.

Ebben az esetben az az egy fiatal nő képviselte a teljes B-közepet és a hajhúzó-anyázó-hőbörgő nyuggerkommandó volt az, amelyik nem csupán az ellenfél mezében ült be a meccsre, hanem még ráadásul a fiatal nő pénzéből vásárolt jeggyel ültek be oda és még nekik áll feljebb. Érted, Lajos?

Sőt, hogy tovább fokozzam: nem csupán ingyen telepedtek be, hanem még ti visztek innen pénzt abból, amit mi – például a fütyülő nő – kerestünk meg és rohadtul nem azt akartuk, hogy abból ti a román államot gazdagítsátok – képzeld, Lajos, még az erdélyiek is a román államnak fizetik az adókat akkor is, ha magyar pénzből hozták létre a vállalkozásaikat -, hanem azért, hogy a magyarországi magyarok haladjanak ötről a hatra.

Tudom én, hogy a külhoni magyarok egy kis töredéke olyan sötét tahó, mint az önbíráskodó klimaxkórus és azt is tudom, hogy a többi – teljesen normális, többségben lévő – külhoni magyarokra hullik az a mocsok, amit ez a pár agyatlan kotor elő. Lehetséges, hogy annak a fütyülő nőnek is ez volt az egyik problémája. Hogy lebüdösrománozták ötszázszor csak azért, mert egy csomó ember dühös, amiért a mi pénzünkből ott akartok szavazatokat venni és rohadtul nehéz nem azonosítani a tájékozatlan-tudatlan-megvásárolható külhoni kisebbséget a becsületes, gondolkodni képes többséggel. Ahogy mi szégyenkezünk külföldön és igyekszünk elmagyarázni, hogy itt nem mindenki fideszes, úgy az erdélyi magyarok is magyarázkodni kénytelenek és ráadásul a tulajdon anyaországukban is, ami dupla fájdalom lehet nekik.

Lali! Kártékonyak vagytok, mint a kolera. Te külön még buta is vagy – bár nem vagy ezzel egyedül – mint két Németh Szilárd a kéményben, rezsicsökkentés közben.

Ha volt valaki azon a marhalegelőn, aki joggal volt ott, az éppen a fütyülő nő volt. Mindenki mást – köztük téged és a gazdádat is – kellett volna elvezetni onnan. Tudod, Lajos?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.