2017. július 17., hétfő

FIRST? WORST!

HVG ONLINE - VÉLEMÉNY
Szerző: Révész Sándor
2017.07.17.


A zsidó államnak a magyar kormány fontosabb, mint a magyar zsidók. Ez Netanjahu üzenete.

Ha Izrael az első, akkor a zsidók le vannak szarva. Ez a helyzet. Izrael mai érdeke fontosabb, mint az, hogy miként hevíti a magyar kormány a maga sunyi módján a zsidógyűlöletet. Ez Netanjahu üzenete. Helyre kell tenni a nagykövetet, aki úgy nyilatkozgat, mintha Izrael számára fontosabb lenne a magyar zsidó védelme, mint a magyar kormányé. Természetesen nem fontosabb. A magyar zsidó nem nemzetközi tényező, a magyar kormány meg az.

Kevés kéz van a nagyvilágban, amellyel Netanjahu kézkezetmos-t játszhat. Orbán Viktor kezével mindenki játszhat ilyet, aki akar, az ilyen kezet meg kell becsülni. Példát kell venni ama kéz tulajdonosáról. Szónokol a kereszténységet fenyegető veszélyről általában, és hevesen szövetkezik a keresztényüldözésben élenjáró Iránnal konkrétan. No, pláne ott aztán a zsidót is üldözik, Izraelt is fenyegetik. Annál jobb.

Kevés kormány van a világon, amely nem látja problematikusnak, hogy Izrael etnikailag/vallásilag determinált (értsd kizárólagosan zsidó) településekkel fedi le azokat a területeket, melyek semmilyen nemzetközi dokumentum szerint nem tartoznak Izraelhez. Az izraeli kormány és hívei természetesnek találták, hogy az Egyesült Államok sok éven át teljesen elvtelenül járjon el ebben a kérdésben. Az USA kormányai következetesen elítélték a telepítéseket, és következetesen megvétózták az ezt elítélő határozati javaslatokat az ENSZ Biztonsági Tanácsban, amelyek mind átmentek volna egyhangú szavazással vagy legalábbis hatalmas többséggel mindenféle összetételű Biztonsági Tanácsban, ha az USA képviselője az USA kormányának álláspontja szerint szavaz. Vulkánként tört ki a gyűlölet Obama ellen a magyar Facebook netanjahuista részlegeiben, amikor tavaly végre megszakadt ez az álságos gyakorlat. Merthogy az Izraelt politikailag, katonailag és anyagilag a legnagyobb mértékben támogató Egyesült Államok elnökei sem értettek egyet abban, hogy Izrael az önvédelemhez való jogát gyakorolná a nemzetközi jog és minden demokratikus világi állam normáit durván fölrúgó telepítésekkel. Trump az első kivétel. Ezért örültek a győzelmének netanjahuista polgártársaim és netanjahuista zsidó sorstársaim éppoly hevesen, mint a zsidógyűlöletet szító magyar kormány...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.