2017. július 22., szombat

HA MÁR TÚLFIZETETT KRETÉNEK ÜLNEK TÖK FELESLEGESEN A BKK ÉLÉN

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2017.07.22.


...Normális ember számára, aki nem lábon hordta ki az agyhalált, aligha feldolgozható, hogy miért nem lehetett csendben, szó nélkül kijavítani az orbitális hibát. Ahelyett, hogy alattomos, sunyi módon arra fröcsköljék a szart, aki jószándékúan figyelmeztet: az adófizetői pénzből kifejlesztett szolgáltatás amatőr, hibáktól hemzseg. De nem. Ezek perverz módon megalázni, rugdosni szeretnek.

A bolsevik tempó, a főgecik és a legfelsőbb szinteken dagonyázó őstulkok megkérdőjelezhetetlenségéről, átszivárgott mindenhova. Ezekkel szemben a mezei állampolgárnak joga van csendben maradni. Mert a mezei állampolgárnak csak baja származhat abból, hogy rávilágít arra: korrupt/dilettáns senkiháziak ülnek olyan székekben, ahol semmi keresnivalójuk nem lehetne. Aki mégis felemeli a lehajtott fejét, aki kiröhögi őket, aki a köz érdekében rántja le róluk a leplet, arra azonnal rászabadul a karhatalom. Amelyet már utasítani sem kell.

Itt vannak a Szentesi Kálmánok, a megrovásban részesített orvosok, és újabban a tizenéves fiatalok. Akik rendre arra hívják fel a figyelmet, hogy ami történik, az nincs rendben. Erre mi történik? Mindenki más számára példát statuál a hatalom, és igen, arról a hatalomról van szó, amit a Fidesz-kormány idomított, arról a mentalitásról, ami idáig vezetett: hogy egy semmilyen kárt nem okozó, semmilyen fenyegetést nem jelentő állampolgárt éjszaka kirángatnak az ágyából a rendőrök.

Sikerült újfent példát statuálni: köztörvényes bűnözőként kell vegzálni a felelős állampolgári attitűdöt tanusítókat. Hogy a harmadik, negyedik, tizedik polgárnak véletlenül se jusson eszébe jobbító szándékkal együttműködni. Fokozhatatlan görénység ez. Pontosan azért, mert értjük, látjuk, tudjuk, hogy mi a cél: apró, semmiségnek tűnő disznóságokkal tesztelik, hogy meddig mehetnek el.

És működik. És mindennek a tetejébe van pofája az óvodás szinten nyálat csorgató, könnyes szemű erdélyi hallgatóság előtt a nyelvcsapkodó tudatrepedésnek azt mondani: akkor lesz biztonságos, fasza ország Magyarország, amikor a világ bármely sarkában rálépnek egy magyar lábára, és Budapesten kigyullad a vörös lámpa. És most sem szakadt le az ég.

Hogy miközben a jogkövető, a közjót szem előtt tartó embereket ütik, vágják, megfélemlítik, megtörik, az egyélőisten biztonságról hadovál. Miközben csírájában fojtanak el minden megmozdulást, amely tükröt állít az alkalmatlanságuk elé. Jelen esetben az állami vállalat totális alkalmatlanságáról beszélünk, miután megrendelt és átvett egy személyes adatok ezreinek megszerzésére alkalmas, feltörhető, arcpirítóan szánalmas informatikai fejlesztést. Saját mocskát fedezi a feljelentést tevő fejlesztő cég, az egész botrányt pedig a rendőrség minősíthetetlen, semmivel nem indokolható és magyarázható eljárása emeli köbre.

A naponta végrehajtott, szemmel is látható pusztítással szemben sokkal durvább az, ami láthatatlan, ami a fejekben zajlik, amelyet a rendszer működéséhez elengedhetetlen alkatrészek szintjén okoztak. Ha egyszer öntudatára ébred ez az ország, és rájön, hogy mit műveltek vele, spontán sírógörcsöt fog kapni. Kár, hogy már valószínűleg késő lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.