2017. július 26., szerda

HIÁNYZIK A POLITIKAI EGYENSÚLY - LAKNER

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió
2017.07.25.



A sulykolásról szólt Orbán Viktor Tusványosi beszéde és arról, hogy a miniszterelnök tudja, háromosztatú az ellenzék – vélte Lakner Zoltán a Reggeli Gyorsban. A politológus szerint hiányzik a politikai ellensúly.
Szénási Sándor a beszélgetés elején felidézte a miniszterelnöki beszédből, hogy Orbán Viktor szerint létezik egy Soros-terv, ami négy pontból áll. Eszerint évente be kell hozni egymillió migránst az unióba, mindenkinek kell adni 4,5 millió forint értékű eurót, a bevándorlókat szét kell osztani az unió országai között és fel kell állítani egy európai bevándorolási ügynökséget.

Lakner Zoltán szerint a beszédnek ez a része klasszikus érveléstechnikai hiba, aminek az a lényege, hogy az ellenfélnek tulajdonított állítást ízekre szedve cáfolunk. A politológus felhívta a figyelmet arra, hogy Soros Györgynek a menekültkérdésben leírt legfrissebb szövegében nem egymillió, hanem nagyságrendileg kevesebb, 300.000 emberről beszél. Továbbá a 4,5 millió a teljes integrálás költsége lenne. A legfontosabb különbség azonban, hogy Soros György nem beszél kötelező betelepítésről. Ami pedig a közös menekültpolitikát illeti: ez azért érdekes, mert pont ezt kérte számon a magyar kormány is.

Lakner Zoltán egyetértett azzal a kritikával, ami szerint a miniszterelnök panelekből építkezett a beszédében, de úgy vélte, nem mindig akkor jó egy beszéd, ha újdonságokból épül fel. „Azt látjuk, hogy ez most egy sulykolásos időszak, és ha ez olyan nagyságrendben képes megdobni a Soros ellenességet, ahogy azt a Publicus intézet felmérése állítja, akkor azt is megmutatja, milyen iszonyatos ereje van, ha az ország vezetője rááll a témára, bár az is igaz, hogy a meglévő médiaviszonyok között könnyebb a dolguk.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.